Richard Dreyfuss CGI cápás filmes remastert szeretne A cápából

MOZI HÍREK – A legtöbb horrorfilm rajongó szerint Steven Spielberg Cápája a műfaf egyik legzseniálisabb alapköve.

Nagyszerűen adagolja a feszültséget azáltal, hogy a cápát csak ritkán láthatjuk a képernyőt és a végeredmény még ma is sokkal sokkolóbb, mint a modernebb cápás filmek zöme. (Igen, MEG, most éppen rád nézünk…) Attól a torokszorító pillanattól kezdve, amíg először támad a cápa a legendássá vált John Williams dallamokra egészen az epikus végkifejletig, amíg végül sikerül legyőzni, a film a mai napig egyik legnagyobb horrorfilm, amelyet mind a napig a székekhez szögezi a nézőit. Senki sem nyúlna ehhez a filmtörténeti klasszikushoz, talán csak egyetlen ember: Richard Dreyfuss, aki szerint ideje lenne felújítani a filmet CGI cápával.

Egy nemrég leadott interjúban Richard Dreyfuss arról beszélt, hogy mit gondol a film mechanikus cápájáról, megemlítve, hogy szerinte nagyon elavultnak néz ki napjaink speciális technológiát használó cápáival összehasonlítva. Amikor szóba került, hogy A cápából egy remake-et készítsenek a mai nézők számára, Dreyfuss aról beszélt, hogy meg kellene bízni egy csapatot, hogy CGI cápára cseréljék az eredetit. A színész szerint egyébként máshoz nem kellene nyúlni, csak a cápát kellene lecserélni, hogy ugyanolyan jól nézzen ki, mint a film a többi része.



Természetesen Dreyfuss véleményét enyhén szólva sem osztják az igazi rajongók: voltak olyanok, akik egyenesen „szentségtörésről” beszéltek. Dreyfuss ezzel tisztában van, de ez a változtatás nem is a rajongóknak szólna, hanem egy fiatalabb generációnak.

Érdekesség egyébként, hogy Spielberg eredetileg sokkal több felvételt szeretett volna a „műanyag” cápáról, azonban technikai téren olyan szinten problémás volt „Bruce” (ez volt a műanyag cápa beceneve) mozgatása, (folyton elmerült, összecsuklott, sőt, egy drámainak szánt jelenet felvételen során egyszer még elkezdett kacsintani is, mindenki röhögőgörcsben tört ki), hogy Spielberg végül csak viszonylag kevés jelenetet hagyott a filmben abból amikor ténylegesen láttuk a cápát.

Ez a technológiai hátrány azonban igazi áldás volt, mert ezáltal sokkal több feszültséget teremtett, így mire végre megjelent a hatalmas tengeri szörnyeteg, addigra már pattanásig feszültek a nézők idegei. (Pontosan erre nem képes egyébként egy MEG kaliberű cápás film, amely hiába „szerepeltet” egy tízszer akkora digitális cápát…)

Persze ez csak Dreyfuss véleménye, de ne felejtsük el, hogy korántsem elképzelhetetlen ilyen drasztikus belenyúlás klasszikusokba, hiszen az 1977-es Star Wars-szal is pontosan ez történt….

FORRÁS: Deadline



Spread the love
Avatar photo
theGeek is here sincs 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu