Elutasítják a brit játékipar vezetői a Brexit-megállapodást!

Az Egyesült Királyságbeli játékipar több mint ezerháromszáz tagja, többek között Peter Molyneux (Fable, Populous…), Charles Cecil (Broken Sword), vagy Rhianna Pratchett (Tomb Raider-író) is ellenzi az Európai Unió és az Egyesült Királyság közötti megállapodást.

A Games4EU egy nyílt levelet közölt, amiben azt írják, hogy az EU-ból való kilépés az Egyesült Királyság interaktív szórakoztató médiájának nagy veszélyt jelentene: nehéz lenne alkalmazni embereket, a vásárlók jogai sérülnének, és kulturális csökkenés is bekövetkezne. Emiatt is javasolják a levélben, hogy az emberek szavazhassanak a Brexit visszafordításáról, azaz arról, hogy maradjon-e az ország az Európai Unióban avagy sem.

A levelet nem csak az első bekezdésben említett illetők írták alá – a 127 cégen túl még meg lehetne említeni Ian Livingstone-t, Mike Bithellt, Dan Gray-t, Riccardo Zacconit (a mobilos játékok révén ismert King vezérigazgatója), Hilmar Péturssont (CCP vezérigazgatója), de még az Egyesült Királyságon kívül élők is támogatják az ügyet, így az aláírók között még ott van például John Riccitiello (Unity-vezérigazgató) is. Ha hozzáadjuk a Tech For UK több mint ezer aláíróját, akkor kétezernél is több támogató van az ügy mögött.

A Brexit-megállapodásról az ország parlamentje december 11-én szavaz majd, ugyanis ezt még nekik el kell fogadniuk, hogy március 29-én tényleg kilépjen az Egyesült Királyság az Európai Unióból. Ettől függetlenül a téma mögé ha még nem angol állampolgárságúak is beállnak, azért az jelenthet valamit.

Forrás: GamesIndustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu