Al Lowe mégsem adhatja el a Leisure Suit Larry forráskódját!

Szegényt még az ág is húzza… meg ez a nagy játékkiadó.

Legutóbb Al Lowe-vel kapcsolatban azt írtuk, hogy az eBayen megpróbált pár cuccát eladni – többek között a Leisure Suit Larry első részének forráskódjából is látott volna pénzt. Volna, ugyanis ezt megakadályozták. Kik tették ezt?

A Sierra Gamers Facebook-csoportban Britton Mathews azt írja, hogy az Activision húzta elő a szokásos cease & desist-kártyát: ha nem veszi le az eBayes licitálást Lowe, jogi következmények lesznek. De itt jön a csavar: a kiadó elismerte, hogy nem az övék a Leisure Suit Larry IP-jének jogai, de szerintük valószínűleg „megosztott forráskód” van az LSL és a King’s Quest és a Space Quest játékok között, és ezek jogai viszont az Activision Blizzard kezében vannak. Mathews kommenjét Lowe is megerősítette.

Itt egy kis magyarázat szükséges. Mi köze van az Activision Blizzardnak a Sierra On-Line játékaihoz? Egyszerű. A Sierra jogai többnyire a Vivendi Games alatt voltak (ahogy a 2007/2008-as fúzió előtt a Blizzardé is), aztán amikor az Activision egyesült a Vivendi Gamesszel (így jött létre az Activision Blizzard), akkor így jutott a közelükbe a Sierra is. (2013 tájékán a Vivendi pedig kihátrált a gigacégből, ahogy idén a Ubisoftból is.)

Erre nehéz bármit mondani.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu