Több platformot is összehoz a Microsoft!

TECH HÍREK – Egy nagyon durva fejlesztőkészletet tervez az idei Game Developers Conference-en bejelenteni a redmondi cég.

A Microsoftról már régóta tudjuk, hogy a cross-platform elképzelést erősen támogatja (még a Nintendoval is közös reklámot csinált a Minecraftnak), és bizony a következő szintre tervez lépni az idei játékfejlesztőknek szánt konferencián, a GDC-n. Itt ugyanis egy olyan XDK-t (Xbox Software Development Kit – Xbox-szoftver fejlesztőkészlet) tervez bejelenteni, ami összehozná az Xbox One-t (vagy akár már a következő Xbox modell(eke?)t) és a PC-t a Nintendo Switch-csel, az Androiddal és az iOS-szel.

A Microsoft célja ezzel alépéssel (továbbá a Project xCloud játékstreamelő szolgáltatással is) egyértelműen az Xbox-vezér Phil Spencer által hangoztatott „két milliárd játékos” elérése. Az új XDK-t Jeffrey Shi (az Xbox-csapat programmenedzser-főnöke) és Ramsay Khadder (az Xbox-csapat egyik szoftvermérnöke) fogja az előadásban bemutatni.

„[…] Az Xbox Live növekedési tervei: a 68 milliónál is több játékost elérő 400 millió játékra használt eszközt több mint két milliárdra növeljük az új XDK megjelentetésével. […] Az Xbox Live-játékosok […] most magukkal vihetik a játékokban elért achievementjeiket, barátlistájukat, klubjaikat majdnem minden kijelzőre. Ez ledönti a korlátokat azon fejlesztők előtt, akik azt szeretnék, hogy a közösségeik összegyűlhessenek minden platformon. A PlayFab szolgáltatásokkal együtt így kevesebb munkája lesz a fejlesztőknek, akik így több időt szánhatnak arra, hogy a játékaik szórakoztatóak legyenek,” írja a GDC weboldala.

Nos, erre kíváncsiak leszünk. A Sony szemmel láthatólag kimaradt a listából!

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu