Judgment: bár esélyes a nyugati megjelenés törlése, talán nincs itt „a vége” még!

Pierre Taki letartóztatása akár a Japánban Judge Eyes néven megjelent Judgment lokalizációjának is keresztbe tehet, de a fejlesztők (Yakuza Studio) és a játék producere megszólalt az ügyben.

A tegnapi nap egyik sokkoló híre volt az, hogy kokainhasználat vádjával letartóztatták a japán média egyik népszerű figuráját, Pierre Taki-t, aki a pozitív vizeletminta és az eredménytelen házkutatás során be is ismerte ezt – emiatt akár hét év börtönbüntetés is várhat rá. Erre több cég is megszakította vele a kapcsolatot, így a SEGA is, ugyanis Taki egy yakuza-tagként, Kyohei Hamuraként a játékban is jelen van. (Erről részletesebben itt már írtunk.) Viszont ez még egy folyamatban levő ügy, úgyhogy vannak fejlemények – nézzük is, mik történtek azon túl, hogy Japánban a SEGA a PlayStation Networkön és a boltokban egyaránt felfüggesztette a Judge Eyes értékesítését…

Szóval a Denki Groove 30. évfordulójára tervezett CD (ebben a bandából indult el Taki karrierje) törlésre került, és két egyén a japán játékiparból felszólalt az ügyben. Az egyikük Daisuke Sato, aki a Yakuza Studio és a Judgment/Judge Eyes producere. (Itt megjegyezzük, hogy mindegyik tweet japán nyelvű, úgyhogy a beágyazásnak sok értelme nincs…) Sato azt mondja, hogy ő nem hagyja, hogy rossz vége legyen a történetnek (tehát ő igenis szeretné, ha a Judgment megjelenjen a nyugaton), majd hozzátette, hogy Pierre Taki játékból való kivágásával sem ért egyet, és valamilyen visszatérést szeretne neki. (A tweet nem említi nevén a játékot és Takit sem, de egyértelmű, hogy miről van szó… de akár a Judge Eyes 2 is elképzelhető a szövegkörnyezet alapján, ugyanis a Judge Eyes kifejezetten sikeres volt.)

Hiroshi Matsuyama, a CyberConnect2 elnöke a másik egyén, aki felszólalt. Ő kritizálta azokat a cégeket, amik a Takihoz köthető termékek értékesítését/hirdetését felfüggesztették. (A SEGA amúgy csendben a Judgmentes tweeteket törölte már itt-ott…) Amúgy az egész azért történik, mert a japán kultúra a nyugati(ak)hoz képest sokkal inkább elítéli a droghasználatot.

A további probléma ott van, hogy Kyohei Hamura, Pierre Taki karaktere egy fontosabb szereplő a játék történetében, továbbá igazán fejlődésen esik át a sztori során, így csak úgy pikk-pakk kivágni nem olyan egyszerű. Ha mindössze egyetlen mellékküldetésben tűnt volna fel, akkor jogos, gyorsan meg lehetne ezt oldani, de a helyzet bonyolultabb ennél.

Úgyhogy most várunk arra, hogy a SEGA eldöntse, mi legyen a Judgment nyugati megjelenésével – elvileg június 25-én érkezne, kizárólag PlayStation 4-re. A másik csavar a legvégére: Taki a Kingdom Hearts III-ban is felbukkant (ő Olaf hangja a Disney Jégvarázsából) – a Square Enix mondjuk még nem nyilatkozott arról, hogy felfüggesztik-e ők is a játék értékesítését.

Forrás: DualShockers

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu