Resident Evil 2 Remake kerekasztal-beszélgetés Hideki Kamiyával! [VIDEO]

A jelenleg a PlatinumGames egyik oszlopos tagjaként az iparban levő Hideki Kamiya 21 éve az eredeti Resident Evil 2 rendezője volt. Vétek lett volna tehát őt kihagyni a Resident Evil 2 Remake-ről szóló beszélgetésből.

Kazunori Kanoi (rendező), Yasuhiro Anpo (rendező), és Jun Takeuchi (a franchise felelős producere) ült le Hideki Kamiyával (aki a Resident Evil 2 után a Devil May Cry-t, a Viewtiful Joe-t és az Okami-t indította útjára/alkotta meg a Capcomnál; a PlatinumGamesnél pedig a Bayonetta elindítása és a The Wonderful 101 fűzhető a nevéhez).

Az egyik téma a növény ellenfél, az Ivy volt. Mindenki egyetértett abban, hogy mennyire lehetetetlen volt realisztikus látványt és mozgást adni neki a PS1-es eredetin, ám a Resident Evil 2 Remake változattal elégedettek a felek. A pók kihagyása sem volt probléma. Szóba került az eredetileg megírthoz képest korábban bekövetkező Leon-Ada csók is – megkérdőjelezzük az amúgy kémkedő Ada Wong cselekedeteit, hogy aztán hirtelen ezt a jelenetet kapjuk.

Leon háttértörténete a Resident Evil 2 Remake-ben

Kamiyát a többiek Leon háttértörténetéről is kérdezik – a kézikönyvben eredetileg ugyanis arról volt szó, hogy az újonc rendőr picit felöntött a garasra. Ennek köszönhetően egy nappal később indult munkába. Ő erre elárulta, hogy ezt a saját élete inspirálta: épp karácsony előtt szakított vele a barátnője, ami miatt az alkoholhoz nyúlt. Úgy gondolta, hogy ha karácsonykor bemegy dolgozni, akkor mindenki kitalálta volna, mi a gond vele, emiatt inkább szabadnapot vett ki…

Még egy történetet megosztott a veterán a többiekkel. Egy másik nap későn ért a Capcomhoz, és amikor belépett az ajtón, a fejlesztők épp befejeztek egy beszélgetést egy Resident Evilen alapuló minijátékról. Kamiya hiába ellenkezett, a késése miatt a producer nem engedett neki teret. Így a fejlesztésből hátramaradt és nem használt asseteket bevetve létrehozta a csapattal a Tofu Survivort. Ez volt pont az a játékmód, amikor egy két lábon járó tofuval kellett a szennyvízcsatornán át a rendőrségen keresztül kimenekülni Raccoon városából. (Ez felbukkant a Resident Evil 2 Remake-ben is…)

Hiába, néha a szokatlan dolgok/események inspirálnak igazán eredményes alkotásokat – Hideki Kamiya történetei ezt alá is támasztják…

Tesztünket a Resident Evil 2 Remake-ről itt olvashatjátok

Forrás: DualShockers

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu