Menu

Resident Evil 2 Remake kerekasztal-beszélgetés Hideki Kamiyával! [VIDEO]

A jelenleg a PlatinumGames egyik oszlopos tagjaként az iparban levő Hideki Kamiya 21 éve az eredeti Resident Evil 2 rendezője volt. Vétek lett volna tehát őt kihagyni a Resident Evil 2 Remake-ről szóló beszélgetésből.

Kazunori Kanoi (rendező), Yasuhiro Anpo (rendező), és Jun Takeuchi (a franchise felelős producere) ült le Hideki Kamiyával (aki a Resident Evil 2 után a Devil May Cry-t, a Viewtiful Joe-t és az Okami-t indította útjára/alkotta meg a Capcomnál; a PlatinumGamesnél pedig a Bayonetta elindítása és a The Wonderful 101 fűzhető a nevéhez).

Az egyik téma a növény ellenfél, az Ivy volt. Mindenki egyetértett abban, hogy mennyire lehetetetlen volt realisztikus látványt és mozgást adni neki a PS1-es eredetin, ám a Resident Evil 2 Remake változattal elégedettek a felek. A pók kihagyása sem volt probléma. Szóba került az eredetileg megírthoz képest korábban bekövetkező Leon-Ada csók is – megkérdőjelezzük az amúgy kémkedő Ada Wong cselekedeteit, hogy aztán hirtelen ezt a jelenetet kapjuk.

Leon háttértörténete a Resident Evil 2 Remake-ben

Kamiyát a többiek Leon háttértörténetéről is kérdezik – a kézikönyvben eredetileg ugyanis arról volt szó, hogy az újonc rendőr picit felöntött a garasra. Ennek köszönhetően egy nappal később indult munkába. Ő erre elárulta, hogy ezt a saját élete inspirálta: épp karácsony előtt szakított vele a barátnője, ami miatt az alkoholhoz nyúlt. Úgy gondolta, hogy ha karácsonykor bemegy dolgozni, akkor mindenki kitalálta volna, mi a gond vele, emiatt inkább szabadnapot vett ki…

Még egy történetet megosztott a veterán a többiekkel. Egy másik nap későn ért a Capcomhoz, és amikor belépett az ajtón, a fejlesztők épp befejeztek egy beszélgetést egy Resident Evilen alapuló minijátékról. Kamiya hiába ellenkezett, a késése miatt a producer nem engedett neki teret. Így a fejlesztésből hátramaradt és nem használt asseteket bevetve létrehozta a csapattal a Tofu Survivort. Ez volt pont az a játékmód, amikor egy két lábon járó tofuval kellett a szennyvízcsatornán át a rendőrségen keresztül kimenekülni Raccoon városából. (Ez felbukkant a Resident Evil 2 Remake-ben is…)

Hiába, néha a szokatlan dolgok/események inspirálnak igazán eredményes alkotásokat – Hideki Kamiya történetei ezt alá is támasztják…

Tesztünket a Resident Evil 2 Remake-ről itt olvashatjátok

Forrás: DualShockers

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu