Menu

Miért búcsúzik a DriveClub? Itt a hivatalos indoklás!

A DriveClub eleinte a PlayStation 4-nyitócímek közé tervezték (ez ugye nem jött össze…), és nemsokára búcsúzni is fog. Megtudtuk, miért is…

A DriveClub, a DriveClub VR és a DriveClub Bikes búcsújáról pár napja írtunk is – augusztus végétől lekerül a PlayStation Store-ról a három játék, majd egy év múlva, március végén a szerverek is leállnak. Paul Rustchynsky, a franchise korábbi rendezője a Twitteren kifejtette, hogy miért kerül – az offline játékot leszámítva – teljesen lezárásra a történet:

„Hogy tisztázzuk, a játék – ahogy a többi versenyzős cím is – licenszelési okokból kerül levételre [a PlayStation Store-ból]. Ez megszokott az iparban, hogy kb. öt éves megállapodások vannak, szóval vedd meg [őket] mielőtt eltűnnek. A megállapodások változnak a játékok és a gyártók esetében is. Lehetséges hosszabbítani a megegyezéseket, de a kocsik licenszelésének költségét nem lehet elhanyagolni,” mondja Rustchynsky, aki korábban az Evolution Studiosnál domborított. (Az ugye bezárásra került.) És mi a pálya a szerverekkel? Azokat miért kell lelőni? Erre egyszerű választ adott Rustchynsky: „Nos, a szerverek problémája eltérő. A tárgy [a játék] értékesítését korlátozzák a megállapodások lejárta után. A szerverek [lekapcsolása] pedig üzleti döntés.”

Forrás: WCCFTech

Spread the love

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu