Nem fogyhat jól a Days Gone!

Egy területből kiindulva ki lehet sakkozni – valamelyest -, hogy mennyire is fogy a Sony legújabb PlayStation 4-exkluzív játéka, ráadásul összehasonlítási alap is van a többi PS4-only címmel.

Az Egyesült Királyságban a lemezes eladásokban a múlt héten a Days Gone nyitott az élen, megelőzve a szintén újonc Mortal Kombat 11-et. A többiek: FIFA 19 (zárójelben az előző heti eredmények: 2.), Red Dead Redemption 2 (5.), The Division 2 (3.), Mario Kart 8 Deluxe (4.), Sekiro: Shadows Die Twice (8.), Forza Horizon 4 (16.), New Super Mario Bros. U Deluxe (10.), és World War Z (1.).

A tavaly közel azonos pontban kijött God of Warhoz képest a Days Gone 27%-kal kevesebb példányban fogyott lemezes kiadásban, de egy új IP-ről van szó, így emiatt is billenhetett a mérleg Kratos irányába. A Mortal Kombat 11 is laza 43.5%-kal kevesebb fizikai példányban fogyott a Mortal Kombat X-hez képest a megjelenésének hetében, de itt pedig azt is meg kell említeni, hogy a digitális értékesítések egyre inkább törnek előre. (Ám a 2017-es Injustice 2-höz képest valamivel több fogyott.) A PlayStation 4 volt itt a térnyerő a maga 71%-ával.

De vessük össze a megjelenésük első hetében a PlayStation 4-exkluzív címek lemezes értékesítését az Egyesült Királyságban: Days Gone: 69813; God of War: 96533; Bloodborne: 31431; Detroit: Become Human: 23147; Horizon: Zero Dawn: 166952; Uncharted 4: A Thief’s End: ~192000; Gran Turismo Sport: ~74000. Tehát középmezőny… és még ezzel is a legnagyobb lemezes/fizikai rajtot mutatta fel az országban a Sony Interactive Entertainment Bend Studio játéka!

A Days Gone-hoz pénteken kijött az 1.05-ös patch is. A maga 136 MB méretével a kiakadásokat, a laggolást, az akadozást küszöböli ki, a frame rate zuhanását is kijavítja, a teljesítményt is növeli, és egyéb bugok, glitchek kerültek benne kijavításra. Egy valami azért benne maradt: a hangok glitchelődése – például nincsenek környezetbeli hangok (pedig az talán szükséges a túléléshez…), vagy egyes jelenetek, küldetések során nincsen hangja a karaktereknek.

A helyzet tehát nem rózsás.

Forrás: Gamesindustry, Dualshockers

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu