Nem Mad Box lesz a Slightly Mad Studios konzoljának a neve!

A Need For Speed: Shiftet és a Project CARS játékokat fejlesztő Slightly Mad Studios váratlan bejelentése után pár hónappal megváltoztak valamelyest a next-gen konzol tervei.

Még régebben mondta Ian Bell, a Slightly Mad Studios vezérigazgatója, hogy a Mad Box védjegyet január harmadikán regisztrálták, de itt jön a szokásos csavar, ugyanis a PCGamesInsider.biz arról ír, hogy állítólag egy francia, kazuár játékokat fejlesztő stúdió, a Madbox március 25-én fellebbezett a Mad Box védjegy ellen, mert a cég úgy véli, hogy „esély van arra, hogy a közönség megtévesztésre kerüljön”. Erre pedig a Slightly Mad április 5-én visszavonta a védjegyet.

A Slightly Mad Studios konzoljának kérdéses jelenleg a jövője is. Még április folyamán Bell azt mondta a Twitteren, hogy két befektető is kihátrált mögülük, ugyanis a Google a Google Stadia streamelő platformmal kapcsolatban olyan kijelentéseket tett, ami után inkább kitolattak az SMS mögül. Ez bizony baj. „Szóval a konzolunkat Boxnak (Doboznak) hívtuk… a Google bejelentette, hogy a játék jövőjében nem lesz doboz. Ez az egy idézet súlyos károkat tett. Két befektető is kilépett (kb. 1,2 milliárd [valószínűleg font] összegről beszélhetünk itt),” mondta Bell.

A VR-t is támogató (szemenként 90 másodpercenkénti képkockával futó) konzolt, amit 4K felbontásra terveztek a „némileg őrültek”, ezzel az erővel elnevezheték Slightly Mad Boxnak, de ez a nagy összegű kilépés miatt kérdéses, hogy egyáltalán tényleg sikerül-e a derült égből villámcsapásként bejelentett hardvert elkészíteniük. A Google Stadia PR-ja – holott még meg sem jelent a platform, tegyük hozzá… – esélyes, hogy már szedett egy áldozatot. (Ilyesmire pedig nem nagyon tudunk hirtelen más példát mondani…)

Szóval mondhatnánk némi túlzással azt is, hogy a Slightly Mad Studios konzolja valószínűleg elvetélt – ha sikerül Belléknek valamit találniuk maguk mögé, akkor örömmel fogunk másképp vélekedni, de most nem tűnik pozitívnak a csapat szituációja a… Box-szal kapcsolatban.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu