Borderlands 3: Randy Pitchford tisztázza magát

Szerinte a mikrotranzakciókkal kapcsolatos kommentjének szövegkörnyezete „egészében mentesíti” őt.

Lesznek mikrotranzakciók a Borderlands 3-ban (erről korábban szó is esett), de Pitchford, a Gearbox vezére letámadta a GameInformert ezzel kapcsolatban. Egy pár tweetben kifejtette a saját álláspontját is az ügyben:

„Nézted [a műsort, amiben bemutatásra került a Borderlands 3 játékmenete]? Szó szerint másodpercekkel korábban elmagyaráztam, hogy mit csinálunk, mielőtt felhoztam volna a mikrotranzakciókat a free-to-play taktikákban, amiket NEM fogunk csinálni. A GameInformer kihagyta a szövegkörnyezetet, és olyan szavakat használt, amitől úgy hihetted, hogy hazudtam. Pedig nem. Egy halom ingyenes kozmetikai tárgy a játék része lesz. Ez az, amiről abban a pillanatban beszéltem. Amikor megemlítettem a mikrotranzakciókat, tisztán a free-to-play taktikák szövegkörnyezetében cselekedtem így. Később Sage a jövőbeli, Borderlands 2-höz hasonlítható DLC-típusú kozmetikáról beszélt. Az valószínű csak, nem biztos még.

A szövegkörnyezet számít. A szavak, amit pont a „mikrotranzakciók” előtt mondtam, egybevéve a korábbi Borderlands-játékokban látottakkal, illetve a játékiparban látott gyakorlatokkal, amiket a kompetitív címeknek kellene alkalmazniuk, ezek egészében tisztáznak [engem]. Kérlek, tiszteljétek meg az általatok használt mondat előtti tíz mondat és a Borderlands-franchise értelmi összefüggését. Ezek ugyanis bármiféle félretájékoztatással kapcsolatos vádakkal kapcsolatban tisztáznak engem. Elnézést bármiféle zavarért. Ugyanazzal a levegővétellel azt is mondtam, hogy „ha játszottál korábban a Borderlandsszel, azonnal otthon fogod érezni magadat” – ez azt akarta sugallni, hogy az általunk létesített tradíciókhoz ragaszkodunk. Ebben megbízhatsz – ez olyan biztos, mint a Föld!”, írta Pitchford. Eléggé hosszúra vette a magyarázkodást, de lényegében azt mondja, hogy nem fog a Borderlands 3 egy free-to-play módon működni – az kicsit húzós is lenne, ugyanis 60 eurós/dolláros/20 ezer forintos áron fog a boltokba kerülni, ilyesmit pedig talán csak nem fog meglépni egy AAA játék. (A Star Wars: Battlefront II 2017-ben a lootboxaival megtette…)

A Borderlands 3 szeptember tizenharmadikán érkezik PlayStation 4-re, Xbox One-ra, és PC-re. PC-n fél évig Epic Games Store-exkluzív lesz a Gearbox Software fejlesztése.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu