Ghost Giant – Egy „szellemes” PSVR kaland

TESZT – A Zoink Games exkluzív PSVR címe egy különleges, eredeti kalandjáték, tele rengeteg bájjal és humorral. A játék címe Szellemóriás”, amelyben pontosan egy ilyen karaktert irányíthatunk, külső nézetből.

 

A PSVR ugyan némileg veszített népszerűségéből – legalább is, ami az AAA címek megjelenését illeti – ugyanakkor továbbra is készülnek olyan kellemes és hangulatos címek rá, mint például a most megjelent Ghost Giant. A játék főszereplője egy kék színű hatalmas szellem, aki egy különleges energia hatására kel életre, amelyet a sztori másik főszereplője, Louis szolgáltat. Ő amúgy egy kis beszélő macska – aki az egyetlen lény, amely lát minket – mindenféle problémái vannak. És ahogy talán már ki is találtad: a célunk, hogy kettőjüket segítsük a játék során.

Konkrétan 12 rövid szinten keresztül kell elérnünk, hogy Louis-t kirántsuk a depressziós állapotából, amely a kaland elején jellemzi, hogy végül a legfőbb boldogságot elérje. A főszereplő macska mellett egyébként másféle állatokkal is találkozunk (medvék, ló stb.) és különféle feladatokat, kalandokat élünk meg mellettük.

A Ghost Giant: igazi klasszikus kaland

A Ghost Giantban sok szempontból egy igazi tradicionális kalandjátékban vehetünk részt. A PSVR sisakjában egy különleges világba repítve különféle tárgyakkal kerülünk interakcióba és változatos karakterekkel beszélgethetünk (mint például Louis), hogy megtaláljuk a megoldás sokféle egyszerű puzzle feladatra, mindeközben pedig szemtanúi lehetünk hőseink és a többi karakter hányattatásainak is.

A szellemmel különféle járműveket, ruhákat, kulcsokat, különféle gyümölcsöket és más tárgyakat kell használnunk a megfelelő helyszínen és a megfelelő módon, például egy sziklák által lezárt hídnál, posztereket festve stb… Ahogy már írtam, a puzzle feladatok kidolgozása rendkívül egyszerű – látszik a játékon, hogy igazi „kazuár” (casual) gamerek számára is készült, illetve a fiatalabb játékosokat is célba vették a fejlesztők ezzel a családbarát címmel. A végeredmény egy szórakoztató kaland, amelynek egyedüli hátránya, hogy rendkívül rövid: három óra alatt végig lehet játszani, továbbá a nehézségi szint is kicsit gyermeteg: ha kihívásra vágysz, akkor keress másik PSVR játékot (például: Moss), mert itt nem találod meg.

Itt fix a játékélmény

A játékban fix képernyős helyszíneken járhatunk, ahol sokszor különböző perspektívából láthatjuk az eseményeket. Sokszor nem tudunk mozogni, vagy teleportálni a karakterünkkel, amelytől a játékélmény nagyon sokszor statikus, vagy borzasztóan lassú lehet sokak számára. Ennek a pozitív hatása viszont, hogy elszédülni, vagy émelyegni ritkán fogunk – ami pedig a PSVR címek esetében nem ritka.

A tárgyakkal való interakció a szellem kezeivel történik, amelyet csak és kizárólag Move-val irányíthatunk, tehát akinek nincs Move-ja a PSVR-jához, az nem tud ezzel a játékkal játszani. A parancsokat a Move-al végrehajtott gesztusaink segítségével tudjuk megadni.

Szuper látvány és hangok

A játék hatalmas erőssége a remek látvány, amely nagyszerű audióval párosul – talán az egyik legszebb PSVR címmel van dolgunk. A játék karikatúraszerű grafikája is remekül érvényesül ebben a mókás, különleges világban, amely nagyszerű és rendkívül kifejező animációval párosul.

A remek grafika mellett érdemes még kiemelni a szintén rendkívül színvonalas szinkronhangokat és hangeffektusokat, amelyek mellett nagyszerű melódiákat hallhatunk.

-BadSector-

 

Pro:

+ Kiváló irányítás és interakció
+ Igazi művészi megjelenítés és stílus
+ Gyönyörű történet

Kontra:

– Ez a szellem hamar elillan (rövid)
– Lassú és statikus játékmenet
– Túl könnyű


Kiadó: Zoink Games

Fejlesztő: Zoink Games

Stílus: Puzzle kaland

Megjelenés: 2019. április 16.

Ghost Giant

Játékmenet - 7.2
Grafika - 8.5
Történet - 6.8
Zene/Audio - 8.4
Hangulat - 8.2

7.8

Rövid és könnyű, de magával ragadó. Ezzel a három jelzővel lehetne a leginkább jellemezni a Zoink Games játékát, amely a PSVR címek kiemelkedő darabja. Nagyszerű, stílusos grafika, remek, családbarát hangulat fiataloknak, csak kár, hogy ők is túl könnyűnek találják majd ezt a kalandot.

User Rating: Be the first one !

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu