Benézett egy nevet az Electronic Arts a Battlefield V-ben! [VIDEO]

A keresztelővel sikerült negatív hírverést elérnie az Electronic Artsnak – nem lenne meglepő, ha valahol direkt ez lett volna a célja az Andrew Wilson vezette cégnek, hogy nézzük meg azért, mit fejlődött ősz óta a Battlefield V.

Miközben mostanában ünneplik Nyugat-Európában a normandiai partraszállás 75. évfordulóját, a DICE és az Electronic Arts úgy döntött, hogy most fedi fel a második világháborúban játszódó Battlefield V-ben a következő Elite karaktert. Az időzítés jó marketinghúzás, ezt nem is vitatjuk, de a karakter neve, nos, azzal sikerült bakot lőni. Wilhelm Franke ugyanis nem éppen egy szerencsés választás.

Franke a lenti trailerben abszolút hozza azt, amit a videojátékokban már megszoktunk egy náci karaktertől, leszámítva a svasztika (magyar nevén horogkereszt) viselését. Jó, nem is az a baj, hanem az, hogy a VICE szerint Wilhelm Franke a második világháború során egy létező karakter volt, és a Wikipedia Google-fordítása szerint, ő egy antifasiszta ellenállás tagja volt a Harmadik Birodalomban, és legalább kétszer letartóztatásra is került, mielőtt a drezdai bombázásban a családjával együtt meghalt volna. (Kutatás? Miért elvégezni azt? Gondolja a cég…)

„Megtudtuk, hogy az egyik Elite karakter, Wilhelm Franke neve megegyezik egy, a második világháború során Németországban ellenálló személy nevével. Bocsánatot szeretnénk kérni, mert egyáltalán nem volt szándékunkban nem tisztelni őt. Folyamatban van a karakter átnevezése a játékban. A Battlefield V-ben semmilyen politikai állításunk nincs, ami a második világháború eseményeihez köthető, és nincsenek svasztikák sem a játékban,” mondja az Electronic Arts egy nyilatkozatban. És ez itt a balhés: a kiadó foggal-körömmel kitart az álláspontja mellett, ami nem éppen értelmes lépés – ha az utolsó mondatot kihagyták volna, talán happy enddel végződött volna a történet.

Legalább az Electronic Arts átnevezteti a DICE-szal a karakter nevét – ha egy ellenálló, tehát nem náci karakter lenne Wilhelm Franke a játékban, még egy kecses gesztus is lenne a kiadótól. De nem.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu