Menu

Benézett egy nevet az Electronic Arts a Battlefield V-ben! [VIDEO]

A keresztelővel sikerült negatív hírverést elérnie az Electronic Artsnak – nem lenne meglepő, ha valahol direkt ez lett volna a célja az Andrew Wilson vezette cégnek, hogy nézzük meg azért, mit fejlődött ősz óta a Battlefield V.

Miközben mostanában ünneplik Nyugat-Európában a normandiai partraszállás 75. évfordulóját, a DICE és az Electronic Arts úgy döntött, hogy most fedi fel a második világháborúban játszódó Battlefield V-ben a következő Elite karaktert. Az időzítés jó marketinghúzás, ezt nem is vitatjuk, de a karakter neve, nos, azzal sikerült bakot lőni. Wilhelm Franke ugyanis nem éppen egy szerencsés választás.

Franke a lenti trailerben abszolút hozza azt, amit a videojátékokban már megszoktunk egy náci karaktertől, leszámítva a svasztika (magyar nevén horogkereszt) viselését. Jó, nem is az a baj, hanem az, hogy a VICE szerint Wilhelm Franke a második világháború során egy létező karakter volt, és a Wikipedia Google-fordítása szerint, ő egy antifasiszta ellenállás tagja volt a Harmadik Birodalomban, és legalább kétszer letartóztatásra is került, mielőtt a drezdai bombázásban a családjával együtt meghalt volna. (Kutatás? Miért elvégezni azt? Gondolja a cég…)

„Megtudtuk, hogy az egyik Elite karakter, Wilhelm Franke neve megegyezik egy, a második világháború során Németországban ellenálló személy nevével. Bocsánatot szeretnénk kérni, mert egyáltalán nem volt szándékunkban nem tisztelni őt. Folyamatban van a karakter átnevezése a játékban. A Battlefield V-ben semmilyen politikai állításunk nincs, ami a második világháború eseményeihez köthető, és nincsenek svasztikák sem a játékban,” mondja az Electronic Arts egy nyilatkozatban. És ez itt a balhés: a kiadó foggal-körömmel kitart az álláspontja mellett, ami nem éppen értelmes lépés – ha az utolsó mondatot kihagyták volna, talán happy enddel végződött volna a történet.

Legalább az Electronic Arts átnevezteti a DICE-szal a karakter nevét – ha egy ellenálló, tehát nem náci karakter lenne Wilhelm Franke a játékban, még egy kecses gesztus is lenne a kiadótól. De nem.

Forrás: PCGamer

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu