A Microsoft bízik az inXile-ban, ezért jobb lesz a Wasteland 3

Az inXile Entertainment is ugye már az Xbox Games Studios része, és a Wasteland 3, ami már jó ideje készül a stúdióban (megőrizve lényegében az első két Fallout stílusát), szerintük jobb lesz a Microsoft közreműködése miatt.

A WCCFTech meginterjúvolta Brian Fargot és Tim Campbellt, az inXile két főbb alakját – Fargo az inXile alapítója -, és mondtak pár érdekes gondolatot a Microsofttal való kapcsolatukról is. „Azt mondhatom a csapat szintjén a fejlesztési oldalról, hogy extázisban vagyunk a Microsofttal való partneri kapcsolatunk miatt. Abszolút azt a Wasteland 3-at csináljuk, amit mi akarunk, és jobb lesz mintha csak mi magunk csinálnánk [a Microsoft jelenléte nélkül],” mondta Campbell. „Igen, szerintem szerencsések vagyunk, mert a Microsoft bízik bennünk. Szerintem mindig ott az aggodalom, amikor egy cég felvásárlásra kerül. Mindig ott az a természetes érzés, hogy „na, ennek a cégnek is konyec”, de eközben ők [a Microsoft] bíznak bennünk. Amikor elkezdek arról beszélni, hogy mit csinálnánk a jövőben, majd részletesebben elkezdem kifejteni, ők úgy vannak vele, hogy „mi bízunk benne”,” tette hozzá Fargo, aki azt a kérdést megkapta, hogy találkozott-e nemrég Tim Schaferrel (a Double Fine főnökével – őket is felvásárolta a Microsoft, és a következő játékuk, a Psychonauts 2 nemrég lett 2020-ra halasztva): „Február óta nem beszéltem vele. Tudtam arról, hogy mi történik. Beszélt velem az élményről és arról, hogy milyen volt.”

Fargo kifejtette a first-party, belsős Xbox-stúdiók közötti erős együttműködést: „Megosztjuk [a munkát] a többi stúdióval. Beszéltünk a The Coalitionös srácokkal is. Ha valami olyasmit csinálunk, ami a lövöldözéssel kapcsolatos, akkor megragadjuk a telefont és beszélünk velük. Ha valami vízzel kapcsolatosat akatunk, akkor a Sea of Thieves fejlesztőitől kérjük, hogy beszéljenek a vizes technológiájukról. Ez remek. Mindenki megoszt mindent arról, hogy min dolgozik. Folyamatosan kommunikálunk, és a saját képességeinkkel segíteni akarunk másokon.”

A Wasteland 3 2020 tavaszán jön PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re (multiplatformként kezdett fejlesztés, ezért ezt még befejezheti az inXile így).

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu