Dying Light 2: hivatalos már, hogy cross-gen lesz!

Akkor ezzel talán meg is van a TÉNYLEGES indoklás arra, hogy miért nem 2019 végén fog a Dying Light 2 megjelenni…

Pawel Rohleder, a Techland technológiai vezetője a WCCFTechnek megerősítette, hogy nem csak a PlayStation 4 és az Xbox One az, ami a Dying Light 2-t majd megkapja a PC-n kívül: „A Techland mindig szemmel tartja a legújabb játékszereket! Hogy tisztábban fogalmazzak – igen, a gyártás kezdete óta az volt a terv, hogy a Dying Light folytatása egy cross-gen cím legyen. Az Xbox One X és a PlayStation 4 Pro esetében azt akarjuk, hogy full HD felbontással (1920 x 1080) fusson [a Dying Light 2]. Túl korai, hogy exkluzív tulajdonságokról beszéljünk az erősebb konzolok esetében, de számunkra a legnagyobb prioritás az, hogy sima játékélmény (parkour, csata, ilyesmi) legyen.”

Ne feledjük: először az volt a terv, hogy a Techland játéka 2019-ben jelenjen meg. Mit is mondott Rohleder… „az volt a terv, hogy a Dying Light 2 egy cross-gen cím legyen” – tehát lehetséges, hogy először az volt vagy a Sony, vagy a Microsoft (vagy mind a két konzolgyártó cég?) terve, hogy a PlayStation 5 (vagy akármi is lesz végül a next-gen PlayStation neve…) vagy az Xbox Project Scarlett (jelenleg csak hivatalos kódneve van a next-gen Xboxnak, ahogy az Xbox One X is először Project Scorpio néven volt bejelentve…) 2019 végén jöhetett volna ki, de valószínűleg megvárták az AMD-t, hogy a Navi GPU-t, továbbá a Ryzen Zen 2 CPU-t kellő mennyiségben legyártsa a két konzolgyártó cégnek (mind a kettő hasonló alapanyagokra építve fogja valamelyest módosítani a két chipet…), és 2020 végére datálta a Microsoft az új konzoljának a rajtját, ebből kiindulva pedig a Sony is valószínűleg hasonló időpontban indítja el a következő PlayStationt. A 2020 tavaszi rajt pedig közel van ehhez.

A Dying Light 2 tavasszal jön PlayStation 4-re, Xbox Onera és PC-re… és későb pedig talán a next-gen Xbox és PlayStation nyitócímei között is ott lehet.

Forrás: VG247

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu