Call of Duty: Modern Warfare részletek [VIDEO]

Multiplayer információk az idei Call of Duty játékról.

„Számunkra [a fehér foszfor] a régi EMP killstreakből indult ki. Igazán nehéz továbbítani ezt az elektromágneses pulzust, ami talán a HUD-odat megzavarja, szóval nem a környezet vagy a hangulat változott meg, hanem a tét módosult számunkra. [A fehér foszfor] megsebez, kijön a füstje, aztán kisebb pontokon éget és izzik. Amikor benne vagy, köhögsz és feleannyi HP-d van, szóval puhítja a dolgokat. A mi játékunk két oldalról szól – nincsen jó és rossz oldal. Valamelyik oldalon játszol. Mi csak létrehozzuk ezt a játszóteret, amin játszani lehet. Mindig úgy éreztem az előző játékokban, hogy a multiplayer egy messziről hallható fegyver, ami néhány háztömbnyire van az egyjátékos mód[ok]tól. Az emberek talán a realisztikusabb látványvilágra reagálnak [a korábbi játékbefejező nukleáris töltetek után]. Talán elfogadottabb lehet [a fehér foszfor], ha sokkal rajzfilmesebben nézne ki?”, mondja a fehér foszforról, a multiplayer egyik új eleméről Geoff Smith, a multiplayer dizájnrendezője.

Hogyan fog működni a cross-play? A kezelési módszerünkhöz kötődik: „Eszközök alapján csináljuk a matchmakinget. Ha billentyűzeten [és egeren] játszol, akkor más billentyűzetesekkel leszel összerakva, de ha konzolos vagy és egy kontrolleren játszol, akkor opcionálisan összekerülhetsz velük. Nem engedjük a meccs közben megváltoztatni a kontrollered vagy perifériád, úgyhogy ha ezt kiválasztod, akkor azt kell a meccs során használni,” mondta a DualShockersnek Joe Cecot, a dizájnrendező.

A Call of Duty: Modern Warfare rendelkezni fog egy Dark Edition kiadással, aminek az árazása még nem hivatalos, de egy, már törölt GameStop listázás szerint 200 dollár, euróról számítva 66 ezer forint lesz (de tuti inkább 70 ezernél fog kezdődni, ha Európában egyáltalán kapható lesz…). Mi kerül ezen ennyibe? Éjjel látó szemüveggel fog jönni, ami tíz éve, a Modern Warfare 2 esetében is már volt. A képek a Twitterről származnak. Ennyi pénzért a játék és a szemüveg mellett egy steelbook, a játékban a taktikai kés, továbbá három Operator Pack is a miénk lesz.

Az Infinity Ward által fejlesztett Call of Duty: Modern Warfare bétát is kapni fog. A PlayStation 4-exkluzív béta szeptember 12-étől 16-áig tart, de 12-én és 13-án csak az előrendelők játszhatnak – a többiek 14-étől szállhatnak be. A cross-play teszt 19-e és 23-a között fut majd. 19-én és 20-án az Xbox One-osok és PC-sek csak előrendeléssel játszhatnak, míg a PlayStation 4-eseknek ez nyílt béta lesz. 21-e és 23-a között mind a három platform szabadon hozzáférhet a játékhoz (PC-n Battle.net fog kelleni). A multiplayerben lesz 2v2 mód (Gunfight), 6v6 (a hagyományos), 10v10, 20v20, de akár 100 fős mérkőzések is a Ground Warban. Karakter-, és fegyvertestreszabás is lesz a Gunsmith révén.

Idén is fut a Call of Duty Endowment, amivel az Activision Blizzard a háborús veteránokat akarja segíteni – idén elhatározták, hogy 2024-ig százezer veteránnak szeretnének jó munkaajánlatot szerezni. Akik a Tiltifyon adományoznak, a Modern Warfare megjelenésekor egy speciális kártyát kapnak a játékban. Itt is lehet adományozni.

A Call of Duty: Modern Warfare október 25-én jelenik meg PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re.

Forrás: VG247, VG247, GameSpot, Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu