A Ubisoft „nem felejtette el” a Splinter Cell sorozatot…

De azért a francia eredetű cég nem siet, hogy egy új Splinter Cell játékot adjon ki…

Pedig egy újabb rész egyértelműen a legtöbbet megfogalmazott kérés a rajongók részéről a Ubisoft felé. Amióta a Backlist (2013) megjelent, a multicég mintha Sam Fisher létezését is nagyjából elfelejtette volna, igaz, DLC-ként maga Sam Fisher szerepelt a Ghost Recon: Wildlands-ban, de kb. ennyi.

Yves Guillemot, a cég elnöke nemrég adott egy interjút a kínai Bilibili nevű portálnak. „Vajon készül egy új Splinter Cell?” – kérdezte tőle a kínai újságíró.

A válasz erre a kérdésre elég „politikus” volt: Guillemot elismeri, hogy ezek a játékok „egy különleges helyet képviselnek a szívében”, de egyelőre semmilyen részletet sem tud elárulni az új részről. Igen, számíthatunk majd „új élményekre” a „Splinter Cell alapján”, „jó pár eszközön”.

Ez alapján igazi kincstári optimizmus kell ahhoz, hogy egy „igazi” játékban reménykedhessünk, valószínűbb, hogy inkább ilyen mobilos, vagy esetleg VR-os, rövid játékról lehet szó, vagy esetleg további DLC-kről a következő Ghost Reconban is.

Természetesen még ez is csak tiszta spekuláció, bár a múlt hónapban hallhattunk arról, hogy a Ubisoft megállapodott a Facebookkal, hogy egy Oculus Riftre készül egy „különleges Splinter Cell élmény”…

Hogy őszinte legyek, elég lelombozó ez a nyilatkozat, igazi SC-t szeretnék, nem valami VR/mobil parasztvakítás.

A legelső rész retrotesztjét itt olvashatjátok el.

Forrás: Bilibili

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu