Módosult az Epic Games Store fejlesztési menetrendje [VIDEO]

Most már nem írják ki, hogy hány hónapra van a következő funkció beépülése az Epic Games Store-ba.

A Trellon látható az Epic Games Store roadmapje, azaz a terv, hogy milyen funkciókkal kívánja Tim Sweeney cége bővíteni a Steam riválisát. Most már három kategóriára vannak a frissítések bontva: Recently Shipped (azaz új funkciók), Up Next (a következő frissítések), és a Future Development, amire még többet kell várnunk. „Folyamatosan elhalasztjuk az új funkciók megjelentetését a változó prioritások és a további iterációk, kísérletezések miatt. Mindig a fejlődésre koncentrálunk, és úgy véljük, hogy a Trello is fejleszthető,” mondja az Epic egy blogposztban.

Az Epic Games kinn volt a PAX Westen is, és itt nem kevesebb mint nyolc indie játékot jelentett be, ami (legalábbis ideiglenesen biztosan) Epic Games Store-exkluzív lesz. A nyolc játék: Ooblets (ezzel kapcsolatban korábban már volt nálunk szó), No Straight Roads, Manifold Garden, Superliminal, The Alto Collection, Airborne Kingdom, The Eternal Cylinder, és végezetül a Katamari Damacy alkotójától, Keita Takahashitól a Wattam. A nyolc játékról egy rövid showcase trailert is publikáltak – nem AAA címek ezek, annyi szent, és meglepő, hogy az Epic Games már ilyen címeket is elkezdett felkapni, hogy ne a Steamen jelenjenek meg.

Úgyhogy az Epic Games Store továbbra is folyamatosan erősít, és itt nem az ingyenes játékokra gondolunk (erről tegnap írtunk már – jelenleg is két cím vár ránk ott, és mind a kettő igazán korrekt indie alkotás volt 2016-ból, illetve 2018-ból), hanem a funkciókra, amik igenis hiányoznak a Steamhez képest. Ezekre azért is kell sort kerítenie az Epic Gamesnek, mert lemaradásban vannak (ne feledjük, decemberben indították el az Epic Games Store-t…).

És egyre többen hordják le a Steam üzleti modelljét (az ő 70/30-as részesedési arányuk miatt rukkolt elő az Epic Games azzal, hogy ők 70 helyett 88%-ot adnak a részedésből a fejlesztőknek), és ki tudja, hogy ennek hol van még a vége.

Forrás: PCGamer, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu