Nem teljesen lesz belső nézetes a Cyberpunk 2077!

A CD Projekt RED tervet váltott: azok után, hogy egy jó negyed órás játékmenetes videót is bemutattak a Cyberpunk 2077-ből (erről regéltünk mi is pár napja), kameranézetet váltottak.

Röviden annyi a lényeg, hogy a Cyberpunk 2077 belső nézetes lesz (még a szexuális jelenetek is), tehát lényegében egy FPP ARPG-t készít a lengyel fejlesztőcsapat (first-person perspective action-RPG, magyarul belső nézetes akció-RPG). Pontosabban: eleinte úgy tűnt, hogy maguk a jelenetek IS teljes egészében belső nézetből fognak játszódni. Ezzel kapcsolatban reagálnia kellett a CD Projekt REDnek, és így is tett tőlük Marcin Momot, a fejlesztőcsapat közösségi vezetője a Twitteren:

„A teljes immerzió, elmerülés egy belső nézettel rendelkező játékban extrém mértékben fontos, és a csapat által meghozott döntés, hogy száz százalékban belső nézetes legyen a Cyberpunk 2077 olyasmi, ami a játékmenettel kapcsolatos és a történet mesélésének szempontjából igencsak hasznos lesz a játék számára. A játékosoknak továbbra is lehetősége lesz látni a karakterüket az inventory képernyőn, a [jármű] vezetési részek során, a tükrökben, és – igencsak ritkán – néhány jelenet során is,” mondja Momot.

Itt egy választ érdemes felhozni: „Miért pazaroltok erőforrásokat egy karakteralkotósdira, ha a végeredménye kevésbé lesz kihasználva? Ha csak a menükben, vagy eléggé kizoomolt vezetés során lesz látható, akkor a belső nézeten kívül egyáltalán mi szükség van a játékos karakterének modelljére? Kevésbé érdekel emiatt a Cyberpunk 2077, mert a karakter, amit felépítettem a világban, jobban kötődővé tesz engem a világ irányába, ha láthatom őt, és ennek elvétele majdnem teljes egészében azt jelenti, hogy az én V-m ezzel az erővel egy manöken [ruhaboltokban használt bábuk, amiket felöltöztetnek – a szerk.] is lehetne. Biztos vagyok benne, hogy a játék jó lesz, de nem olyan jó mint amilyen lehetett volna,” mondja egy csalódott rajongó.

Érdekes lesz látni, hogy a CD Projekt RED miként halad a fejlesztéssel, vagy hogy visszaváltják-e külső nézetűre-e a jeleneteket. Valószínűleg nem. Mindenesetre a Cyberpunk 2077 április 16-án jön ki PlayStation 4-re, Xbox Onera és PC-re.

Forrás: Twitter, PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu