Hotel Barcelona címmel készít új horrorjátékot Suda 51 és a Swery team

A No More Heroes és más kultjátékok atyja, Suda 51 a Deadly Premonition készítőivel közösen indított egy új projektet, Hotel Barcelona címmel, melyet a klasszikus Forbidden Siren inspirálta.

A két japán kreatív csapat atyja: Goichi Suda és Hidetaka Suehiro egy live streaming alkalmával jelentette be, hogy egy új horrorjátékot készítenek, melynek Hotel Barcelona a címe. Suda 51 neve a theGeek retrorovat olvasónak is ismerős, hiszen a No More Heroes-on kívül a klasszikus horror-TPS, a Shadow of the Damned https://thegeek.hu/2019/06/09/shadow-of-the-damned-suda-51-agymenese-retro-2011/ is az ő nevéhez fűződik. Hidetaka Suehiro pedig a Deadly Premonitionért felel, melynek a második része Nintendo Switch exkluzív cím lesz. https://thegeek.hu/2019/09/06/idozitett-switch-exkluzivitas-a-deadly-premonition-2-a-blessing-in-disguise-nak-video/

A közös horrorjátékukat pedig egy legendás horrorjáték, a PS2-es Forbidden Siren inspirálta. Egymillió dolláros büdzsét kapott a játék, amelyet Devolver Digital ad majd ki. Suda51 és Suehiro túl sok részletet nem árultak el, azon kívül, hogy a Forbidden Siren azon aspektusát is felhasználják, hogy a történet során több karaktert is irányíthatunk.

A címben szereplő Hotel Barcelona különböző szobák, különböző karaktereket személyesítenek meg, „vagy egy másik dimenziót, egy másik megközelítését annak, ami a jelenben játszódik.” – mondta a két kreatív közösen a Stream során.

Suehiro még külön hozzátette, hogy a játékosnak különböző „idősíkokat” kell követnie, melyek végül össze lesznek kötve. A játék, bár horror lesz, de a legnagyobb hangsúlyt a feszültség, az idegtépő bizonytalanság, a félelemkeltés kapják majd.

Külön érdekessége a játéknak, hogy egy bizonyos gonosz karaktert is irányítani lehet majd, és így rá leszünk kényszerítve, hogy „borzalmas dolgokat cselekedjünk.” A többi karakter a szálloda alkalmazottja lesz, vagy látogatók.

A fejlesztéshez tartozó érdekesség, hogy a két fejlesztő eredetileg egy másik projekten dolgozott volna együtt, amelyet PlayStation VR-ra, a Sony virtuális headsetjére hoztak volna ki. A projektet végül törölték és a két kreatív úgy döntött, hogy egy olyan új játékon dolgoznak majd, amely inkább indie, mint AAA címnek tekinthető. Egyelőre erről képeket nem mutattak be és a platformokról sem esett szó. Azt viszont megemlítették, hogy David Lynch és a Twin Peaks sorozata is inspirálta őket, szóval igazi szürreális, művész történetre és vizuális világra számíthatunk.

Most, hogy már gondolom kellően felkeltettük az érdeklődéseteket a horrorprojekt iránt, a végére hagytuk a slusszpoént. A két kreatív ugyanis írt egy emailt a Silent Hill sorozat alkotójának és Keiichiro Toyama válasza csak ennyi volt: „igen!” Nem semmi címre számíthatunk tehát, ha a harmadik alkotózseni is csatlakozik!

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu