Megszűnik a GameRankings

A GameRankingst, az átlagértékeléseket egy helyre gyűjtő oldalt lényegében legyőzte a rivális.

„Nagy hírek a GameRankings / Metacritic csapattól. 2019. december 9-én, hétfőn a www.gamerankings.com átirányítja a játékosokat a testvéroldalára, a Metacritic.comra, ahol részletes információkat találhatnak arról, hogy a legújabb videojátékok kritikailag milyen fogadtatásban részesülnek. A teljes GameRankings.com csapat folytatja a küldetésünket, hogy informatív videojátékos tartalmakat alkosson, és hogy elhozhassa a klasszikus játékok tesztjeit a Metacriticre. Az egyik legrégebbi gaming weboldalként meg szeretnénk köszönni az utóbbi húsz év során nektek a GameRankings támogatását, és alig várjuk, hogy, hogy a következő évek során új játékos világokat uralhassunk veletek közösen,” írja a GameRankings közleménye.

Mind a Metacritic, mind a GameRankings a CBS Interactive csoport alá tartozik, így kb. azzal is el lehetne intézni, hogy egy húsz éve futó site (erre azért hazánkban sincs olyan nagyon sok példa, ezt be kell látni) megszűnik, de az emlékek megmaradnak. Az ott író egyének is – csak ők már a Metacriticen fogják folytatni az írói munkásságukat, holott régebben még épp a GameRankings volt mondhatni a releváns weboldal az értékelések, az átlagpontszámok felkeresése érdekében. (Ma pedig már fordítva van: korábban például a már az Xbox Game Studios alá tartozó Obsidian Entertainment azért nem kapott bónuszt, és valószínűleg második esélyt sem, mert a Fallout: New Vegas átlagpontszáma egy százas skálán EGY (!!!) ponttal elmaradt az elvárásoktól: 85 helyett mindössze 84-et tudtak felmutatni…)

Egy különbség azért van a GameRankings és a Metacritic között – az előbbin nem volt (most már jogos a múlt idő) lehetőség felhasználói értékelésekre, amelyek elég gyakran lényegsesen eltérnek az utóbbi site-on az átlagpontszámtól, így nem volt lehetőség arra, hogy nullás, egyes pontszámokkal az 1-10 skálán lehúzzák a játékokat a felhasználói átlag esetében.

Úgyhogy egy újabb régi site tűnik el a homályba, és mostanában azért a nyomtatott publikációk esetében hazánkban is hasonló búcsút jelentett be a PC Guru (továbbá a GameStar is közel van az online-ra való távozáshoz).

Forrás: TheGamer, GameSpot

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu