Játékmániásoknak kedvező funkcióval is rendelkezni fog az Xbox Series X

A hatalmas méretűnek tűnő Xbox Series X (már-már egy PC toronyházával vetekszik első blikkre…) olyan lehetőséggel jön majd, ami a megszállottaknak lehet hasznos.

Az Xbox Series X december nagy meglepetése lett – a Microsoft valószínűleg úgy akart elébe vágni a PlayStation 5-öt körülvevő figyelemnek, hogy az idei The Game Awardson váratlanul bemutatták az idáig Project Scarlett néven futó next-gen masinát (és annak is valószínűleg az erősebb kiadását, az Anacondát – a pletykák szerint lesz egy gyengébb modell is, kódneve Lockhart). A konzollal kapcsolatban Jason Ronald, a Microsoft programmenedzsmentért felelős rendezője ezt nyilatkozta:

„Ma megvan a képességünk arra, hogy azonnal folytassuk az utolsó játékot, amit korábban abbahagytunk. Miért ne tehetnétek meg ezt egynél több játékkal? Sok játékos úgy dönt, hogy egyszerre több játékkal is foglalkozik… és az, hogy azonnal visszaugorhassak oda, ahol voltam, ezek olyan dolgok, amik a platform szintjén jobbá tehetnék a játékos élményét,” mondta Ronald. Ez a lehetőség inkább azoknak lesz kedvezőbb, akik tényleg több címet is nyúznak párhuzamosan. Nem biztos, hogy mindenki így játszik, de ez is korrekt ötletnek hangzik.

Aztán ne feledkezzünk meg arról, amit Phil Spencer, az Xbox-vezér mondott az Xbox Series X-ről: „Az első dolog, amit mondanék [az Xbox Series X] dizájnjáról, hogy az függőlegesen és vízszintesen is működik – pont úgy, ahogy az Xbox One S, illetve az Xbox One X is.” Ez kényelmileg megint érdekes – ha például csak annyi helyünk van, hogy vízszintesen tudjuk elhelyezni a konzolunkat valahová (ez bárkivel megeshet, és akkor ugye bele kell venni a szellőzést is, mert a porosodás káros), akkor nem kell függőlegesen használni a konzolt, hanem elfektethetjük oldalra is. (Függőlegesen eléggé furcsán hat az Xbox Series X amúgy is, de majd megszokjuk…)

Az Xbox Series X valamikor egy év múlva fog megjelenni – a pontos dátum és az árazás még ismeretlen.

Forrás: JVL

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu