Leáll a Telltale az epizodikus fejlesztéssel

A Telltale Games (ami ugyebár az LCG Entertainmentet takarja, nem pedig a régi, 2018 őszén váratlanul padlóra került céget) más megközelítéssel él majd a fejlesztés során.

A GameDaily-nek adott interjújában Jamie Ottilie, az LCG Entertainment/Telltale vezérigazgatója azt mondta, hogy bár a Telltale Games jövőbeli (új) megjelenései továbbra is epizodikus formában kerülnek kiadásra, viszont a fejlesztéssel nem fognak hasonlóan cselekedni – ha az első rész megjelenik, az azt fogja jelenteni, hogy a teljes szezon kész, amivel a vezetőség azt akarja elkerülni, hogy csússzanak a fejlesztéssel és így a megjelenéssel az epizódok, és hogy jobb munkakörnyezetet alakítsanak ki a csapatnak (amiről korábban szó is esett).

„Epizódonként hozzuk létre a történeteket, de a megjelenésük módszeréről még nem döntöttük. Szerintem a fontos különbség itt az, hogy nem fejlesztünk epizodikusan tovább. Ha kiadunk egy játékot egy epizódokra bontott formátumban, mindegyiknek készen kell állnia, mielőtt az első megjelenik a [digitális] boltokban,” mondja Ottilie.

Így többet kell várni majd a történet kezdésére, ez kétségtelen, de cserébe gyorsabb tempóban jöhetnek ki a hátralevő részek, és így szinte nulla esélye lenne annak, hogy valamilyen okból kifolyólag (pl. adminisztratív problémák miatt) késés következzen be. Viszont ez a megközelítés nyitva hagyja a kaput a teljes játék egyben történő kiadásának, ami révén a címben akár a kiadással szó is szerepelhetne, de mivel erről nem döntöttek még, jobb kihagyni azt.

A Telltale első új játéka a The Wolf Among Us 2 lesz amúgy, amely az Unreal Engine 4-et használja majd. „A The Wolf Among Us az egyik legnépszerűbb játék a Telltale katalógusában, így boldogok vagyunk, hogy bejelenthessük: ismét elkezdődött a Wolf 2 fejlesztése, és biztosíthatjuk a sorozat rajongóit arról, hogy jó kezekben van a játék. Az AdHock Studióval való együttműködés révén sok kreatív és fejlesztői tehetséggel dolgozhatunk együtt az eredeti Wolf-sorozat csapatából, miközben stratégiailag erősíthetjük az új Telltale-t,” mondta Ottilie a bejelentő sajtóközleményben.

Forrás: PSU

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu