2020 egy új korszak kezdete lesz a PlatinumGames-nél

A PlatinumGames tervei igencsak biztatóak erre az évre.

MadWorld, Bayonetta, Vanquish, Anarchy Reigns, Metal Gear Rising: Revengeance, The Wonderful 101, Bayonetta 2, Transformers: Devastation, Nier: Automata, Astral Chain – csak néhány példa a PlatinumGames minőségi munkásságából. Kenichi Sato, a cég elnöke szerint pedig még magasabbra emelik a lécet az idei év során: szerinte ugyanis 2020 „egy új korszak kezdete lesz”.

A japán InsideGames nagy újévi posztjában több fejlesztő és kiadó is megszólalt, és itt tűnt fel Sato is, megköszönvén a NieR: AutomatA és a Nintendo Switch-exkluzív Astral Chain iránti támogatást. Hozzátette, hogy a 2013-as Wii U-exkluzív The Wonderful 101 óta az Astral Chain (mely nálunk az év játéka volt tavaly) tekinthető a stúdió számára az első teljesen új, saját franchise. És még nem nagyon tudjuk, hogy mivel készülhet a PlatinumGames 2020-ra. Egy valami már biztos: a Bayonetta & Vanquish 10th Anniversary Bundle februárban fog PlayStation 4-en és Xbox One-on elstartolni, továbbá az év folyamán tuti, hogy hallani fogunk a Bayonetta 3-ról (erre a 2017-es The Game Awards-os bejelentés óta nem volt példa), és a nyáron, az E3 során a Babylon’s Fallról, a stúdió PlayStation 4-re és PC-re készülő játékáról is hallani fogunk (ezt amúgy a Square Enixnek készítik).

Érdemes még pár szót megemlíteni a PlatinumGames kiadókkal, kiadással kapcsolatos hozzáállásukról is kanyarulata is: bevallottan azt szeretné a japán csapat, hogy ne kelljen a kiadói elvárásoknak megfelelniük, hanem inkább a saját tempójukban fejleszthessék alkotásaikat, amiket aztán önmaguk adnának ki. Ezzel nagyobb kreatív szabadságuk is lenne. (Korábban több olyan IP-vel is dolgoztak ugyanis, amelyek nem az övék voltak, ilyen volt például a Metal Gear Rising Revengeance, The Legend of Korra, Transformers: Devastation, Star Fox Zero, Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutants in Manhattan.)

Bízzunk akkor a stúdióban, hogy képesek lesznek tovább fejlődni, mert tőlük aztán tényleg nem látunk olyasmit, hogy egy sorozatban évente kiadnak egy új felvonást. Ők inkább ritkán alkotnak, de akkor az maradandó is lesz. Újabb bejelentésük rövidesen várható – várjuk szeretettel!

Forrás: PSL, VGC

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu