Meglepő újításokra készül a Sony a Remote Play-jel?

A Sony nagyobb mértékben is használni szeretné a Remote Play adta lehetőségeket.

A Redditen felbukkant egy kérdőív. Ezt a Sony néhány PlayStation 4-gyel rendelkező felhasználónak küldte ki, és a Remote Play-jel kapcsolatban tett fel pár kérdést. A poszt szerint több téma is érintett: a Remote Play használata egy olyan PlayStation 4-gyel, ami nem kapcsolódik az internethez nem hangzik rossz kezdetként, de menjünk tovább egy lépéssel: milyen lenne, ha egy Androidos, vagy Apple TV-n menne… vagy akár a Nintendo Switch-en?! A képernyőről eltávolíthatnánk a nem használt kezelési módszereket, gombokat, hogy a játék maga több hellyel rendelkezzen, testreszabható lehet a gombkiosztás, vagy akár egy Xboxos kontrollert is bevethetünk, sőt, a kérdőív még az egér és billentyűzet párosára is kitért.

Ez még nem minden: offline Remote Play? PlayStationös (PS1-es, itt tisztázzuk) és PlayStation 2-es játékok? Szülői felügyelethez kötött beállítások, hogy egyszerre többen is Remote Play-ezhessenek? A legjobbat a legvégére hagytuk: egy kisebb, hordozható DualShock kontroller, ami a hordozhatóságnak adna egy nagyobb löketet…

A kérdőív még megemlítette a hang és a kép minőségét is – ezeken ronthatunk a lag csökkentése céljából. Aztán a Remote Play egy általános handheld eszközön is használható lehet – talán lehet egy új Sony handheld, de kizárólag Remote Play-re! Volt egy kérdés a haptikus visszajelzésről is – így szimulálnák a gombok lenyomását, és egyedi kiosztást kapnának az eltérő eszközök, így egy kisebb kijelző más gombkiosztást kapna, mint egy PC. Akár a PlayStation 4 is eltűnhet a Remote Play + PlayStation Nowos képből, így kicsit egyszerűbben streamelhetjük a játékokat. Az is érdekes lenne, ha több, kisebb kontrollerrel egy eszközhöz csatlakoznánk – ez a Nintendo Switch ötlete lenne pepitában.

A Sony tehát a Remote Play-jel erősítene sokat a következő konzolgenerációban. A felmérésből pár kép is készült, de a Remote Play az Xbox One-on kérdés kimaradt sajnos. (De nem tűnik badarságnak: a Sony és a Microsoft a streameléshez használt technológiákon közösen dolgozik a Google Stadia miatt…)

A felmérés képgalériája itt található.

Forrás: VG247

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu