Cyberpunk 2077: nem lesz VR; az indok egyszerű!

Cyberpunk 2077 – A CD Projekt RED lendületből fején találta a szöget.

John Mamais, a CD Projekt RED krakkói stúdiójának főnöke az OnMSFT-nek adott interjújában elárulta, hogy a Cyberpunk 2077-ben miért nem lesz VR-támogatás. Mamais elmondta, hogy próbálkoztak vele, és vannak VR-os fejlesztőkészleteik. Lenne, ami működne a virtuális valóságban, de szerinte ma még nem éri meg, hogy VR-ban fejlesszenek. A virtuális valóság még túlzottan kísérleti állapotban van – most még veszteséges lenne számukra VR-ban gondolkodni.

Mamais arról is beszélt, hogy mennyi esély lenne egy Nintendo Switch portra. Úgy véli, hogy a Cyberpunk 2077 nem futna a nagy N hybrid platformján, de hozzátette, hogy a The Witcher 3-nál is ugyanezt gondolták, de mégis megvalósították a lehetetlent. (Még ma sem értjük, hogy a Saber Interactive hogyan hozta össze a Switch portot, igaz, ők elmondták a részleteket, mi meg megírtuk.) Ezután megismételte azt, amit néhány alkalommal hallottunk már: a Cyberpunk 2077-et elsősorban a PlayStation 4, Xbox One, PC hármasra fejlesztik. Ezen a három platformon van a hangsúly; a PlayStation 5 és az Xbox Series X csak később kaphatja meg a lengyelek új játékát. (A CD Projekt ki is fejezte: megvárják a kurrens generációs kiadás eladási eredményeit, aztán megfontolják a portolást. Szerintünk csak félrevezetnek mindenkit, és már hegesztik a next-gen kiadást…)

Mamais még megemlítette, hogy korábban két csapatuk volt. Az egyik a The Witcher 3: Wild Hunton, a másik pedig a Cyberpunk 2077-en dolgozott, de idővel az utóbbi csapatból átment mindenki Geralthoz, és ezért is állt le több évre a Cyberpunk 2077 fejlesztése. (Így tényleg túl korán jelentették be a Cyberpunkot! 2012 májusa túlzottan korai volt. Akkor még a The Witcher 3: Wild Hunt sehol sem volt!)

A Cyberpunk 2077 szeptember 17-én érkezik PlayStation 4-re, Xbox One-ra, Google Stadiára és PC-re. A multiplayer komponensre pedig legalább 2022-ig várnunk kell.

Forrás: DualShockers

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
A mesterséges intelligenciák okosak. Hatalmas mennyiségű adatot tárolnak és dolgoznak fel egy szempillantás alatt, azonnal lefordítják a nyelveket, és még más gépeket is képesek működtetni. Érzelmi intelligenciájuk viszont egyáltalán nincsen. Még.
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu