Cyberpunk 2077: nem lesz VR; az indok egyszerű!

Cyberpunk 2077 – A CD Projekt RED lendületből fején találta a szöget.

John Mamais, a CD Projekt RED krakkói stúdiójának főnöke az OnMSFT-nek adott interjújában elárulta, hogy a Cyberpunk 2077-ben miért nem lesz VR-támogatás. Mamais elmondta, hogy próbálkoztak vele, és vannak VR-os fejlesztőkészleteik. Lenne, ami működne a virtuális valóságban, de szerinte ma még nem éri meg, hogy VR-ban fejlesszenek. A virtuális valóság még túlzottan kísérleti állapotban van – most még veszteséges lenne számukra VR-ban gondolkodni.

Mamais arról is beszélt, hogy mennyi esély lenne egy Nintendo Switch portra. Úgy véli, hogy a Cyberpunk 2077 nem futna a nagy N hybrid platformján, de hozzátette, hogy a The Witcher 3-nál is ugyanezt gondolták, de mégis megvalósították a lehetetlent. (Még ma sem értjük, hogy a Saber Interactive hogyan hozta össze a Switch portot, igaz, ők elmondták a részleteket, mi meg megírtuk.) Ezután megismételte azt, amit néhány alkalommal hallottunk már: a Cyberpunk 2077-et elsősorban a PlayStation 4, Xbox One, PC hármasra fejlesztik. Ezen a három platformon van a hangsúly; a PlayStation 5 és az Xbox Series X csak később kaphatja meg a lengyelek új játékát. (A CD Projekt ki is fejezte: megvárják a kurrens generációs kiadás eladási eredményeit, aztán megfontolják a portolást. Szerintünk csak félrevezetnek mindenkit, és már hegesztik a next-gen kiadást…)

Mamais még megemlítette, hogy korábban két csapatuk volt. Az egyik a The Witcher 3: Wild Hunton, a másik pedig a Cyberpunk 2077-en dolgozott, de idővel az utóbbi csapatból átment mindenki Geralthoz, és ezért is állt le több évre a Cyberpunk 2077 fejlesztése. (Így tényleg túl korán jelentették be a Cyberpunkot! 2012 májusa túlzottan korai volt. Akkor még a The Witcher 3: Wild Hunt sehol sem volt!)

A Cyberpunk 2077 szeptember 17-én érkezik PlayStation 4-re, Xbox One-ra, Google Stadiára és PC-re. A multiplayer komponensre pedig legalább 2022-ig várnunk kell.

Forrás: DualShockers

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu