Gran Turismo: a 60 FPS nem lesz elég! A cél? 240!

Kazunori Yamauchi, a Gran Turismo-sorozat producere (és kiötlője…), továbbá a sorozatot fejlesztő Polyphony Digital főnöke szerint a következő generáción jobb frame rate kell majd, mint hatvan képkocka másodpercenként.

A GTPlanet tudósít egy interjúról, amiben Yamauchi a Gran Turismo jövőjéről beszél. Yamauchi többet akar, mint egy egyszerű 4K felbontás, és számára nem lesz elegendő a 60 FPS frame rate sem. Sőt, őt konkrétan inkább a frame rate jobban érdekli, mint a (térbeli) felbontás. Ő nem elégedne meg 60 FPS-sel (manapság konzolon egy versenyzős játékban ez a plafon… elég csak a Gran Turismo Sportra gondolnunk…), hanem 120-ban gondolkodik, sőt, ha lehetséges, akkor 240 a cél. Tehát másodpercenként négyszer több képkockát láthatnánk egy versenyből, amiből a legtöbbet nem is fogjuk tudni érzékelni, de az biztos, hogy „folyékonyabbnak” fog érződni a verseny, ha ekkora frame rate-en futna a PlayStation 5-ön! Ezért nem is csoda, hogy a Gran Turismo atyja is azt állítja, hogy ez lesz az, ami meg fogja változtatni az élményt.

Yamauchi még beszélt a konzolgenerációk váltásaiból adódó plusz teljesítményről is. A PlayStation és a PlayStation 2 között százszoros teljesítménybeli különbség volt. (És a Gran Turismo első két része a PS1-en azért rendesen meghajtotta az első PS-t.) Szerinte ekkora fejlődésre ma már nincsen lehetőség. (Tény, a technológia komolyan fejlődik, és most a pletykák szerint talán négyszer nagyobb TFLOPS számítási eredmény lesz a next-gen konzolokon a jelenlegiekhez képest…)

És bár Yamauchi nem beszélt róla, biztosra vehetjük: a következő Gran Turismo készül, és azért hallottunk már olyan pletykákat, hogy a PlayStation 5 nyitócímei között ott lehet a GT 7. Légből kapottnak tűnik, úgyhogy nem nagyon bízunk ebben. A játék készül, de még nem tudjuk, hogy mi lesz a címe – elvégre a sorozat legújabb tagja, a GTS sem kapott számozást PlayStation 4-en.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu