Star Wars: készül az új film? Már meg is van a rendező és a forgatókönyvíró?

MOZI HÍREK – A Star Wars: A Skywalker kora után sem áll meg az élet abban a messzi-messzi galaxisban, készül a folytatás – írja a Movieweb.

Nem volt kétséges, hogy a Lucasfilm, illetve „tulajdonosa”: a Disney nem hagyja annyiban a Csillagok háborúja sikerszériát, a Skywalker kora után sem. Bár még sok kérdés tisztázatlan, a Movieweb értesülései szerint az már biztos, hogy J.D Dillard rendezi majd az új filmet és Matt Owens írja a forgatókönyvet.

De kicsodák is ők? Dillard A 2016-os A bűvész című film rendezője, amely egy drogkereskedésbe keveredett fiatal bűvész srác történetét meséli el. A film a mozikasszáknál elég szép sikert aratott (kritikai téren már kevésbé), bár Dillard ennek ellenére nem vált túlzottan ismertté és olyan sok rendezésre sem kérték fel. Ezen kívül még egyetlen említésre méltó filmje van, a tavalyi, Netflixes Sweetheart, amelyet a kritikusok szintén eléggé lehúzta.

Ami pedig Matt Owens-t illeti, ő egy szintén „másodvonalbeli”, tévésorozatos forgatókönyvíró: a Luke Cage-t és A S.H.I.E.L.D. ügynökeit köszönhetjük neki.

És hogy miről szólna a film? Egyelőre még nem tudni. Bár terjedtek olyan álinformációk a Deadline nevű oldalról (amelyet nálunk a magyar IGN is gyorsan továbbadott), hogy az új film a sith-ek titkos világán, a Skywalker korában bemutatott Exegolon játszódna majd, de ezt a cikkben idézett Borys Kit gyorsan megcáfolta a Twitter oldalán.

Az sem világos egyelőre, hogy ez egy „rendes” mozifilm lenne-e, vagy inkább a Disney + újabb üdvöskéje – erről is, arról is terjengenek információk.

Gyorsan hozzá kell tennünk azt is, hogy ez nem a következő trilógia egyik darabja lenne, hiszen arra elvileg Rian Johnsont kérték fel még 2017-ben. Érdekes kérdés, hogy ez mikor valósulhatna meg, lévén Johnson elvileg már a Tőrbe ejtve folytatásán dolgozik, szóval egy darabig el lesz vele foglalva. És hogy nagy kavarodásban egy újabb információt megosszunk: Kevin Feige, a Movieweb szerint Marvel Studios feje is egy újabb Star Wars filmen dolgozik, de erről aztán tényleg semmilyen egyéb információ sincs. Ami biztosnak tűnik, hogy ez is egy spin-off film lehet, mint cikkünk fő tárgya.

Végül továbbra is terjednek olyan információk, hogy 400 évvel az eredeti trilógia előtt játszódó projektek készülnének, illetve arról is írtunk már, hogy a The Old Republic korszakában lévő eseményeket feldolgozó mozifilm/tévésorozat készülne. Egyelőre ezekről a még erősen pletykáknak nevezhető projektekről sem megerősítés, sem cáfolat sem érkezett.

Forrás: The Hollywood Reporter

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu