Indiana Jones 5: Steven Spielberg otthagyta, helyette egy másik népszerű rendező jön

MOZI HÍREK: Steven Spielberg a legikonikusabb filmjének ötödik részétől, az Indiana Jones 5-től vált meg rendezőként, azonban állítólag egy igen jó rendező váltja majd fel.

Az Indiana Jones-filmek szinte összeforrtak Steven Spielberg nevével, így igencsak meglepő hír, hogy nélküle forog majd a legújabb rész. Szerencsére azért nem kell aggódnunk, lévén úgy tűnik, hogy a rendezés jó kezekben van, ugyanis az igencsak népszerű James Mangold kerül Spielberg helyére – legalábbis a Variety állítása szerint. Mangoldnak olyan filmeket is köszönhetünk, mint a Börtönvonat Yumába, a Logan, vagy nemrég vetített Az aszfalt királyai.

A Variety több mint megbízható forrásokra hivatkozik, ám azért ők is írják, hogy még nem hivatalos a hír. Teljesen azért Steven Spielberg nem hagyja ott a projektet, lévén azért állítólag produceri minőségben továbbra is figyelemmel kíséri a film sorsát. A Variety forrásai azt is hozzátették, hogy Spielberg döntsét semmilyen kreatív, vagy másféle konfliktus sem előzte meg, ő maga döntött úgy, hogy visszalép, és a fiatalabb generációnak adja át a helyét akik talán friss véráramlást jelenthetnek a franchise számára.

Ettől független a jó öreg Harrison Ford marad, a 76 éves színész továbbra is úgy érzi, hogy ő még mindig a tökéletes választás kalandor régészprofesszor szerepére, sőt, szerinte Indiana Jones nem is létezhet. Egy kicsit Ford ellen dolgozik viszont az idő: a Variety értesülései szerint ez azzal is járhat, hogy a 2021-es premiert sem fogják majd tudni tartani, így az Indiana Jones 5 mozikba kerülése ismét csúszik.

Maga Steven Spielberg egyébként a filmezéstől nem vonul vissza, lévén már várható a klasszikus musical, a West Side Story új adaptációja, továbbá a rendező egy történelmi drámán is dolgozik (The Kidnapping of Edgardo Mortara). Az eddigi Indy-filmekben viszont Spielberg mindig is részt vett, szóval ez váratlan sokként érheti a rajongókat. A Variety amúgy nem volt rest és felkereste az ügyben Spielberget és a Disney-t is, de egyelőre hivatalos választ még nem kaptak tőlük.

Az Indiana Jones 5-nek jelenleg még semmilyen hivatalos címe sincs, és igazi folytatás, bár egy reboot a közel 80 éves Harrison Forddal vicces is lenne. Ti gondoltok James Mangold rendezői kiválasztásáról?

Forrás: Variety

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu