Resident Evil 3 Remake: Nemesis nem fog ránk törni mindegyik mentési szobában [VIDEO]

Resident Evil 3 Remake – Új részletek a Capcom hamarosan megjelenő játékáról.

Az OXM magazinban több részletet is olvasni lehet a Resident Evil 3 Remake-ről, először ezeket átnézzük. Eredetileg a Redditen is fenn volt vázlatosan az egész, de egy félreértett gondolat miatt törölték. Ezzel is kezdjük: eredetileg arról szólt a fáma, hogy Nemesis mindegyik elmentési szobába be tud jutni. Ez nem így van. Vannak olyan pontok, ahol találhatunk írógépet (ahol menteni lehet), holott nem tűnik a szokásos kicsi, de biztonságos szobának. Így a zenére kell figyelni: ha a klasszikus taktusok felzengenek, akkor oda Nemesis nem fog betörni.

Ezen túljutva Raccoon városa jóval nagyobb lesz, mint az eredeti PS1-es Resident Evil 3: Nemesisben még ’99-ben. Több útvonalra is készülhetünk. Lesz egyfajta fast travel is, ugyanis Jill több földalatti alagutat használhat, hogy a város meghatározott pontjára eljuthasson. Itt-ott a városban lesz utalás a Resident Evil 2 Remake-re is. Lehetnek kisebb mellékfeladatok is, amikkel a fegyvereinket javíthatjuk. (Itt zárójelben megemlítjük, hogy az eredeti PS1-esben Nemesis potyogtatta az alkatrészeket az erősebb, máshogy meg nem szerezhető fegyverekhez. Két félből álltak, ha megvolt mindkettő és kombináltuk őket, létrehozhattuk az új fegyvereket…) Jill kinézete romolhat a sztori során – a szennyvízcsatornába tett túra után koszosabb lesz a ruhája. Idővel ez eltűnik mondjuk.

A játék során itt-ott stratégia kell, hogy a zombikat vagy Nemesist legyőzhessük (utóbbit értelemszerűen ideiglenesen). Lehet majd oldalazni is a támadások elől – a tökéletes dodge mozdulat után a szituációtól függő viszonttámadást indíthatunk. Az ellenfelek okosabbak lesznek, és a helyzetünktől függően módosulhat a viselkedésük. Fel fog bukkanni a Grave Digger (a nagy földalatti féreg) és a Hunter Beta ellenfelek is benn lesznek a játékban, nem beszélve a pókokról. Új, nem közölt ellenségekre is érdemes lesz felkészülnünk.

Carlos tovább lesz játszható karakter, és néhányszor segíthet Jillnek (és nem csak egyszer). Nem lesznek elágazások a történetben (ezért nincsenek gyors döntési lehetőségek, mint az eredetiben – erről korábban írtunk), és jobban megismerhetjük a karakterek motivációját (és így azt is, hogy ki miért viselkedik úgy, ahogy).

Peter Fabiano, a Resident Evil 3 Remake producere szerint több olyan boltba is benézhetünk, amikbe az eredetiben nem. Nem nyílt világú a Resident Evil 3 Remake, de sok dologban a legkisebb részletekre is odafigyeltek, itt-ott tisztelegve a 90-es és 80-as évek előtt. Szerinte szórakoztató lesz a játék még azoknak is, akik játszottak az eredetivel.

Kitért a kitérő mozdulatra is – van a gyors kitérés, illetve ennek tökéletes formája. Így akár akciójátékként is kezelhetjük a Resident Evil 3 felújítását, de mégis egy túlélő horrorról beszélhetünk. Igyekeztek, hogy közel maradjanak az eredeti esszenciájához (ami jogos – a RE3 akciósabb volt az első két résznél, de műfajban nem tért el elődjeitől).

A végére maradt egy PlayStation Underground videó, ami az április 3-án PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re a 4v1 aszimmetrikus multiplayerrel (Resident Evil Resistance) együtt érkező Resident Evil 3 Remake-et közvetlenül összeveti a PS1-es eredetivel, a Resident Evil 3: Nemesisszel.

Forrás: JVL, WCCFTech, Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu