Silent Hill reboot: bemutató májusban?

Lehetséges, hogy a Sony a PlayStation 5 bemutatása során kerít alkalmat arra, hogy a már jó ideje pletykált Silent Hill puha rebootot is bejelentse?

A Silent Hill franchise-ról idén párszor már szó esett, de a Konami is elmondta, hogy nem, semmi sem igaz, féknyúz. De már több forrásból is azt hallottuk, hogy a Silent Hill hamarosan egy puha rebooton fog átmenni, mégpedig úgy, hogy a Sony finanszírozza nagyobb részben a Konami IP-jét, ami így cserébe ezzel a felvonással PlayStation 5-exkluzív lesz (és állítólag a Sony Interactive Entertainment Japan Studio fejleszti, több ex-Team Silent csapattaggal).

AestheticGamer mellett KatharsisT volt az, aki mostanában beszélt a Konami nagyon titkolt projektjéről. Az utóbbi user azt írta a ResetEra fórumon, hogy most túlzottan csendes ez a topic, és ez nem fog tartani sokáig. Aztán amikor arról kérdezték őt a többiek, hogy mikor jelentheti be a Konami és a Sony a játékot, angolul azt mondta, hogy „MAYbe”, azaz kisebb szóviccel élt. (Maybe = talán, May = angolul májust jelent.) Végezetül pedig még azt írta, hogy ha a PlayStation 5-ös Silent Hill pletykák nem igazak, akkor őt feláldozhatják. (Ez azért eléggé kemény megnyilvánulás még akkor is, ha igaz, amiről szó van.)

Úgyhogy egyre inkább gyanakodhatunk arra, hogy a Sony a májusi hónap folyamán beszélhet a PlayStation 5-ről. Mivel PS5-ös játékokról eddig ritkán hallottunk (Godfall, Quantum Error…), biztos, hogy a cég a jövő hónapban komolyabban is beszélni fog a következő generációs konzoljáról, amire tehát készülhet a következő Silent Hill is.

Mindez persze nem megerősített, de mivel a túlélő horror műfaj talán lassan újra kezd magához térni (a P.T. nagyban segített ebben 2014 nyarán), jó lenne, ha a Resident Evil mellett ott lenne a régi rivális is. A PlayStation 5 mindenesetre az év végén fog elstartolni (és akkor az Xbox Series X is hasonlóan cselekedhet).

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu