Phil Spencer: a 2021-es játékoknak fog ártani inkább a koronavírus

Az Xbox-vezér úgy gondolja, hogy az idei évre tervezett játékok valamelyest megússzák a COVID-19 miatt felmerülő problémákat, de a 2021-es játékokról már nem így vélekedik.

Phil Spencer a Business Insiderrel beszélt a koronavírus-világjárvány okozta játékipari változásokról. Úgy gondolja, hogy a nyár folyamán, vagy a kora ősszel megjelenő játékokról nincsenek rossz meglátásai, azok többnyire megúszták a bajokat, viszont az egy év múlva, vagy azután megjelenő játékokra már hatással lesz a koronavírus, de szerinte a fejlesztők képesek lesznek reagálni erre. (Ez virágnyelven erőltetett menetet – crunch-ot – takar, talán… Dolgozzanak sokat rövid idő alatt a fejlesztők, hogy bepótolják a lemaradást?)

Spencer hozzátette, hogy főleg a mozgásdigitalizálás (motion capture) állt le teljesen. Ha már megvan a digitalizálás, és már a művészi produkciók finomhangolásán, vagy mondjuk a textúrákon dolgoznak a fejlesztők, akkor ők jobb helyzetben vannak. De a hangmunkálatokban is csúszások lesznek – főleg ott van baj, ha nagy szimfonikus zenekarokkal próbálnak rögzíteni soundtrackeket.

Ezzel nincs egyedül a Microsoft: az ArenaNet, a Guild Wars 2 fejlesztői bejelentették, hogy a következő frissítésben nem lesz hangos párbeszéd. Több kisebb stúdió pedig megpróbálja „okosban megoldani” a hiányokat – a Witchfire, egy indie FPS fejlesztőcsapata szó szerint garázsfejlesztésbe ment át, amikor ott építettek egy mini mocap stúdiót az újratöltő animációkhoz. Talán emiatt is mondja Spencer, hogy bízik a játékiparban – szerinte az képes lesz gyakori játékmegjelenéseket biztosítani. Most nagyon sok játék készül, és ezért az Xbox-vezér szerint minden rendben lesz, de a koronavírusnak valamilyen módon hatása lesz pár játékra egy meghatározott időszakban.

Van valami abban, amit mond: a nagyobb játékok – mondjuk az Xbox Series X és a PlayStation 5 nyitócímeinek egy nagyobb része – most már a bugfixálás, játéktesztelés fázisában van, így ott a programozás, a grafika, az audió már többnyire készen van, így nyugodtan lehet ezekkel otthon is foglalkozni.

Forrás: PCGamer

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu