Szemtől szembe: Michael Mann kétféleképpen is folytatná a hatalmas klasszikust!

MOZI HÍREK – A Szemtől szembe Michael Mann rendezésében 1995-ben forradalmasította a bűnügyi film műfaját Al Pacino és Robert de Niro főszereplésével.

Kőkemény bankrablós akció (melyből többek között a Grand Theft Auto IV is merített) és elképesztően jól eltalált sztori, (amelyet a két főszereplőt: egy profi zsarut és bűnözőt alakító Al Pacino és Robert de Niro karaktereinek különleges, ellentmondásos, kölcsönös tiszteleten alapuló kapcsolata tette igazán egyedivé) jellemezték a ’95-ös alkotást. Persze, akik ismerik ezt a klasszikus drámákra is emlékeztető, egyszerre izgalmas és megkapó bűnügyi filmet, azok most dobhatják az arcpálmákat, hogy mégis, minek ehhez folytatás, azonban nekik van egy rossz hírem: maga Michael Mann nem is egy, hanem KÉT új Szemtől szemben-filmben is fantáziát látna!

A Slashfilm cikke szerint ugyanis szerint Mann előzménysztorit és egy igazi folytatást is szeretne idén 25 éves klasszikusához. Az előzménytörténetről egyébként pár éve már maga a rendező is beszélt, méghozzá nem is csak egy forgatókönyvről, hanem egy regényről is, amely Neil McCauley (Robert De Niro) bankrabló és Vincent Hanna (Al Pacino) detektív no és meg persze a többi, ismerős karakter előéletéről fog mesélni. Michael Mann azt is hozzátette, hogy ez még mindig készül, és ha minden jól halad, filmes verzió is készül belőle. Emellett pedig van egy másik, szintén még írásban lévő forgatókönyve is, melyről nem mondott többet, de sanszos, hogy ez pedig a Szemtől szemben folytatásához készül, ugyanis ezzel kapcsolatban ezt nyilatkozta: „Midendképpen szeretnék egy Szemtől szemben-előzményfilmet és egy folytatást is csinálni.”

Érdekes ötlet, de sok kérdést felvet. Például azt, hogy Az ír elég „felemásra sikerült” (és még enyhén fogalmaztam) digitális megfiatalítása után van-e értelme ugyanazzal a két sztárral ezt megint megpróbálni. Ami pedig a folytatást illeti, aki ismeri az első film ismeretében érdekes kérdés, hogy sok esetben más karakterekkel lenne-e annak értelme. Nektek mi erről a véleményetek? Jó ötlet még KÉT Szemtől szembe Michael Mann rendezésében? Írjátok meg a kommentárokban!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu