A Bethesda ingyen RPG-klasszikust osztogat, de nagyon kell sietni vele!

Párat kell csak kattintanunk, hogy a cserébe a Bethesda ingyen hozzánk vágjon egy legendás szerepjátékos címet.

Alig több mint húsz éve alakult meg a francia Arkane Studios cég, amely azóta olyan híres címeket rakott le az asztalra, mint a Dark Messiah of Might and Magic, a két Dishonored, vagy a Prey. A franciák legelső címe azonban nem más volt, mint a 2002-es Arx Fatalis, amelyet először úgy volt, hogy a német Fishtank Interactive ad ki, még 2001-ben, azonban 2002-re tönkrementek és a JoWood vásárolta fel őket, így az Arx Fatalis az ő égiszük alatt került kiadásra.

És hogy milyen volt az Arx Fatalis? A francia csapat tagjai annak idején rajongtak a klasszikus Ultima Underworld játékokért, és így ez az Origin-relikviák által ihletett, belső nézetes akció-szerepjáték is a föld alatt játszódik. A sztori szerint azért, mert felrobbant a Nap és az emberiségnek a felszín alá kellett menekülnie, azonban ott nincsenek egyedül, többféle, leginkább agresszív népséggel (goblinokkal,  trollokkal és egy titkos szekta tagjaival) kell együtt élniük az Arxként ismért, sötét, földalatti világban. A játékról a teljes retrotesztet itt olvashatjátok el.

A játéknak egyébként egy Xbox 360-as verziója is megjelent, sajnos, ez az akció csak a PC-sre vonatkozik, pedig visszafelé kompatibilitással újabb Xbox gépeken (One és One X) is elérhető az Arx Fatalis.

Ami pedig a beszerzést illeti, a huszadik évforduló miatt ingyen osztogatott, klasszikus RPG-címet úgy tudjátok beszerezni, ha regisztráltok a Bethesda honlapjára, a „Log in and join now” feliratra klikkelve (ha még nincs fiókotok), feliratkoztok az Arkane Outsiders hírlevélre, és már a Bethesda ingyen oda is adta a játékot, amelyet örökre megtarthattok (a kiadó launcherével lehet elindítani).

Siessetek, mert mindezt csak május 31-ig tehetitek meg.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu