A Quantic Dream CEO-ja megpróbálta reklámra használni a George Floyd ügyet

A Detroit Become Human népszerűsítésére próbálta felhasználni Guillaume de Fondaumière az USA-t jelenleg is megrázó tragikus halálesetet, csúnyán megégette magát vele.

Háromszor is megpróbálta a Quantic Dream CEO-ja újraposztolni a gyalázatos tweetet, amelyben megpróbálta kihasználni a jelenlegi politikai és szociális krízist, amely az Egyesült Államokat eddig hihetetlen mértékű tüntetéssorozatokba sodorta, amelyek később randalírozásokba, fosztogatásokba is torkoltak. A tweet arról szólt, hogy a jelen eseményeket belekeverte a kiadó legutóbbi és legsikeresebb játékának „üzenetét”, amely feldühített rengeteg rajongót.

Az első tweetjét amelyet a Detroit hivatalos twitter oldalán osztott meg és amelyben azt írta, hogy „minden fekete élet számít”, átírta „minden élet számít”-ra, majd az egészet „átköltöztette” a saját Twitter fiókjára és ott osztotta meg a következőket:

„A rasszizmus, minden formájában szégyenletes és ostoba és harcolni kell ellene mindenhol és mindig. A fekete életek számítanak. Mindannyian ugyanolyanok vagyunk, bőrtől, vallástól, nemtől, vagy szexuális orientációtól függetlenül. A Detroit Became Human pont erről szól.”

Miután de Fondaumière egyfolytában kemény támadásokat kapott az eléggé gyomorforgató „árukapcsolása” miatt, elkezdte össze-vissza szerkesztgetni a tweetjét, hogy valahogy javítson rajta és végül kiszedte a Detroit reklámos mondatot is. Persze, ez már túl késő volt, a „felbőszült tömeg” virtuálisan igencsak lehordta és elmondta mindennek a CEO-t, aki ennyire etikátlanul akarta reklámozni a játékát, belekeverve a tragikus George Floyd-gyilkosságot és reklámra használva azt.

A Quantic Dreammel ellentétben más kiadók sokkal szenzitívebben foglalkoztak ezzel az üggyel, több kiadó is a „háttérbe vonult”, illetve a Sony is lemondta a június 4-ei prezentációját.

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu