Pragmata: a Capcom új next-gen IP-je [VIDEO]

Kissé Death Stranding beütése van a Pragmata bejelentő videójának.

Korábban már hallottuk a Pragmata nevet – a Capcom ugyanis lebukott, amikor ezt a nevet levédette. Akkor is már gyanítottuk, hogy ez egy új, next-gen IP lehet, és lám… egy olyan játékról van szó, ami PlayStation 5-re, Xbox Series X-re és PC-re készül. Ahogy a Guerrilla Games a Horizon Forbidden Westtel, úgy a Capcom sem nagyon vette részletesre a játék bejelentését.

A Capcom annyit mond a játékról, hogy a disztopikus közeljövőben játszódik a Pragmata, mégpedig a Holdon. A japán cég szerint egy felejthetetlen kalandra visznek el minket, köszönhetően a next-gen gaming hardvernek. A fejlesztőcsapatuk teljes erővel dolgozik ezen az új játékon, ami minden friss technológiát be fog vetni (pl. ray tracing), amivel szerintük egy lélegzetelállító, magával ragadó sci-fi környezetet valósíthatnak meg.

Egy termetes felszerelésű figura járkál a poszt-apokaliptikus Times Square-en (ez New York városának egyik ikonikus turistalátványossága volna), aztán rábukkan egy fiatal lányra, akinek mintha egy cica hologramja lenne (ebben azért lehet ráció). Ez eddig érdekesnek hangzik, de itt jön be a Hideo Kojima-féle abszurd fordulat: az egészet összetöri (tényleg összetöri – az ég is egy hologram…?) egy műhold. Hősünk ekkor kilő egy pisztolyból egy virtuáis hálót (és a pisztoly hangját a Resident Evil 2 Remake-ben és a Resident Evil 3 Remake-ben is használták…), aztán ellebeg az űrbe. A logó után pedig meglátjuk őt, ahogy a kislánnyal a Holdon van. Vége a CGI-s trailernek. Felettébb abszurd, és akkor ez még tényleg igazán enyhe kifejezés. Majd jövőre többet mondanak erről.

A Pragmata valószínűleg a Resident Evil 7: Biohazarddal elindított RE Engine-t fogja használni. A játék megjelenése pedig még eléggé messze van – a tervek szerint a Pragmata 2022-ben fog valamikor megjelenni PlayStation 5-re, Xbox Series X-re, illetve PC-re. Mostanában a sci-fi lehet az új zombi: a Bethesdánál a Starfield is next-gen projekt, hasonló irányzattal.

A végére csak egy kérdés: ez is úgy fog járni, mint a PlayStation 4-re bejelentett, aztán soha el nem készült Deep Down?

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu