Resident Evil: Village: miért csak next-gen?

A Resident Evil 8: Village a pletykák szerint cross-gen játék lett volna, de a hivatalos bejelentés során nem hallottunk a PlayStation 4 és Xbox One portról. Most talán magyarázatot is kaptunk arra, hogy miért csak a PlayStation 5 és Xbox Series X párosára koncentrál a Capcom a PC mellett…

AestheticGamer (aki korábban a játékról helyesen szivárogtatott, és bizakodunk abban, hogy a Silent Hill PlayStation 5-exkluzív puha rebootjával kapcsolatban sem tévedett – ezt a Sony és a Konami még nem jelentette be…) a Twitteren elmagyarázta, hogy állítólag miért söpörte le az asztalról a Resident Evil 8 kurrens-gen portjait. Azt írja, hogy a grafikai részletességet megemelték a japán fejlesztők (és még szebbé fogják tenni a játékot), de úgy tervezték meg a nyolcas „rezit”, hogy a PlayStation 4-en és az Xbox One-on (és itt teljesen mindegy, hogy melyik modellről van szó, valószínűleg a PlayStation 4 Pro és az Xbox One X párosát nézték…) is sok pop-in volt (= a szemünk láttára megjelenő tereptárgyak), a textúráknak sok idő kellett, hogy betöltődjenek (ilyet az Unreal Engine 3-as és Unreal Engine 4-es játékoknál is láthatunk, hogy eleinte ronda mondjuk egy hirdetőtábla mondjuk a MotoGP 19-ben, de aztán hirtelen szebb lesz), továbbá a töltési időkkel is súlyos problémák adódtak.

Mivel a faluban sokszor átutazunk, sok töltési idő lett volna, és sok töltőzóna volt így benne (más játékokban erre egy példa pl. egy haszontalannak tűnő folyosó lenne). És mivel nagyobb hangsúlyt fektet a Capcom a felfedezésre, ez komolyabb problémákat okozna a kurrens-gen konzolokon, amik pedig emiatt visszafogták volna a fejlesztőket több jelenet esetében is. Így a Capcom úgy döntött, hogy lemond az idén már hét éves PlayStation 4/Xbox One duóról, hogy ne legyen semmilyen töltési idő (és hogy ne legyen a PlayStation 5/Xbox Series X visszafogva az elődjeik miatt), továbbá így a grafikára is ráerősíthetnek, mert a régi konzolok így már nem hátráltató tényezők.

Van benne valami, de ez nem hivatalos. Az viszont már igen, hogy a Resident Evil: Village 2021-ben érkezik PlayStation 5-re, Xbox Series X-re és PC-re.

Forrás: PSU

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu