Magyarországon forgattak volna egy Artúr király filmtrilógiát Kit Harington főszereplésével

MOZI HÍREK – A trónok harca sztárja, Kit Harington lett volna a főszereplője egy olyan fantasy kalandfilmnek, amely az angolszász mondakör királyáról szólt volna.

Hollywood történetében tömérdek olyan filmes projekt van, amelyek aztán eltűnnek a süllyesztőben, nem tudunk róluk meg semmit, legfeljebb utólag, amikor egy-egy sztár, vagy rendező elkottyantja, lévén már úgy sem számít. Ilyen ez az Artúr király sorozat is, amelybe az a Kit Harington alakította volna a király főszerepét, aki egyébként a Trónok harcában majdnem király lett. Erről David Dobkin rendező mesélt, aki nemrég azt árulta el, hogy majdnem Jack Nickholson lett a főszereplője egy A bíró című, elkészült filmjének. Amikor Haringtont kiválasztották szerepre, akkor az volt a koncepció, hogy egy hasonló „egyszerű, fiatal srác” típusú karaktert alakította volna, mint amilyen a Trónok harcában Jon Snow volt.

„Az Artúr királyban Kit Harington egy tiszta szívű, becsületes karaktert alakított volna, aki valahol saját maga ellensége is, annyira tiszta szívű. Annyira jól hozta, egész végig ezt a figurát a Trónok harcában, hogy a forgatókönyvet szinte neki írtam.”

Dobkin még azt is hozzátette, hogy amikor „kirántotta volna a kardot, az egész királyság neki támadt volna. Ez a koncepció egyébként nagyjából követi John Boorman Excalibur című 1981-es filmjét, ahol Nigel Terry alakított egy nagyjából ugyanilyen karakterű Artúrt és amely Thomas Malory Artúr halála című regénye alapján készült.

Ebben a filmben Kit Harington mellett Gary Oldman lett volna Merlin és Marion Cotillard alakította volna Morgana, a boszorkány szerepét. Liam Neeson is szerepet kapott volna a filmben, aki a ’81-es Excaliburban Sir Gawaint alakította volna, itt viszont Sir Galahad szerepét kapta volna. Dobkin még ezekre a dolgokra emlékezett vissza:

„Egyre erősödött rajtunk a nyomás, miközben Magyarországot már kiválasztottuk forgatási helyszínnek. Megkaptuk az engedélyt és már neki is kezdtünk volna a forgatásnak. DP. Philippe Rousselot lett volna az operatőr. Már minden készen állt, amikor a Warner Bros. hirtelen befékezte a filmet és közölték, hogy újra kell kezdeni a castingot.”

Azonban mielőtt a casting kezdődött volna elölről, Dobkin megkapta A bíró forgatókönyvét és inkább úgy döntött, hogy azt a projektet választja. Kit Harington végül maradt Jon Snow-nál (illetve a Trónok harca alatt pár kisebb filmben is szerepelt, a Call of Duty: Infinite Warfare főgonoszának szerepe mellett) és az Artúr filmet Guy Ritchie kapta meg, aki egy egészen más filmet készített az alapanyagból.

Forrás: Collider

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu