Xbox Series S: hardverspecifikációk a kisebb új konzolról?

Még mindig némán hallgat a Microsoft a gyengébb next-gen Xboxról.

A Lockhart kódnevű konzolról mostanában néhányszor beszámoltunk már, talán nem véletlenül: a Microsoft nagy eséllyel a júliusi Xbox-műsoron fogja leleplezni az állítólag meglepően kicsi méretű konzolt. De a The Verge-nek író Tom Warren a Twitteren már írt egyet s mást a gyengébb következő generációs masináról, amit nem véletlenül hívjuk Xbox Series S-nek, mivel most is van Xbox One X és Xbox One S.

Warren eddig azt állította az Xbox Series S processzoráról, hogy kicsit alacsonyabb órajelen fut majd, ha a nagytesó Xbox Series X-szel vetnénk össze. Ezzel kapcsolatban tévedett: azt írja most, hogy a két konzol között két eltérés van: a GPU (AMD Radeon Navi, RDNA 2 alapú) órajele, illetve a feldolgozó egységből (CU, compute unit) kevesebb lesz. Úgy látja, hogy a fejlesztőkön múlik, hogy 1080p, 60 FPS párost használnak a játékukhoz, vagy esetleg 1440p felbontásra törekednek, cserébe másodpercenként 30 képkockás frame rate-tel. Szerinte mindig ez volt a redmondiak terve.

A The Verge-en azt olvashatjuk, hogy a Dante kódnevű Xbox Series X fejlesztőkészlet egy különleges Lockhart profillal is érkezik. Ez ugyebár a gyengébb konzol kódneve. Ebből pedig megtudhatunk pár részletet az Xbox Series S lehetséges felépítéséből. 7,5 GB használható RAM lehet majd a gyengébb Xboxban, és a GPU teljesítménye kb. 4 TFLOPS lehet. (Ez a PlayStation 4 Pro-étól elmarad, a 2016-ban megjelent „PS4.5” 4,2 TFLOPS-ot tud. Az Xbox Series X 12-t tud.) A site szerint a fejlesztők használhatják ezt a különleges Lockhart módot, hogy lássák, miként futna a gyengébb masinán a játékuk, ami a 4K helyett tehát 1080p/1440p-n menne. Végül Warren a Twitteren hozzátette, hogy bár az Xbox Series S olcsóbb lesz az Xbox Series X-nél, szerinte nem jelenti azt, hogy igazán olcsó lesz ez a modell.

Az Xbox Series X, és talán az Xbox Series S is az év végétől lesz kapható. Utóbbit júniusban jelentheti be a Microsoft.

Forrás: WCCFTech, WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu