Test Drive Unlimited Solar Crown: bejelentették az autós sorozat legújabb részét! [VIDEO]

A legendás, még ZX Spectrumról és Commodore 64-ről indult autós sorozat végre ismét feltámadt Test Drive Unlimited Solar Crown címen, ahogy azt a Nacon Direct online eventen is láthattuk.

Az egyik leghíresebb autós játéksorozat a Test Drive még a nyolcvanas évek közepén indult az akkoriban ismert konzol előtti, ősrégi gamer platformokra: ZX Spectrumra és Commodore 64-re. Később újabb részek követték, azonban a 2012-es Test Drive: Ferrari Racing Legends óta nem jelent meg a sorozatban újabb rész.

Most viszont a nyolcéves hiátus után végre itt a folytatás, amelynek trailerét tegnap este, a Nacon Direct online rendezvény keretében csodálhattuk meg. A Test Drive Unlimited Solar Crownt Alain Jarniou, a KT Racing kreatív igazgatója mutatta be (mely bemutatót a cikk alatt láthattok, az a második videó). A furcsa nevű „Solar Crown” egy verseny neve volt az előző Test Drive Unlimited versenyben. A fejlesztők azért akarták újra felhasználni ezt a nevet, a bajnokság koncepcióját, mert az egyedi abból a szempontból, hogy nem egy zárt bajnokságról beszélünk, ahol a játékos kénytelen „bizonyos dolgokat megtenni” – ahogy Jarniou fogalmazott. A játékosoknak igazi szabadságot akarnak kínálni, hogy úgy fejlődjenek a játékban, ahogy akarnak. Úgy fejlesztették ki az új Test Drive Unlimited koncepciót, hogy a játék gyökereit megőrizték, viszont a játékmenetet a különféle játékmódokon keresztül „modernebbé varázsolták”, sokkal inkább figyelembe véve a jelenlegi trendeket. Jarniou egyébként az első, 2006-os Test Drive Unlimited részen és a folytatásán egyaránt dolgozott és meg van róla győződve, hogy a sorozatnak nincs igazán jelenleg párja, ezért indították újra.

A Solar Crown egyébként valóban folytatja a TDU-játékokhoz, tehát egy nyílt világú autós játékra számíthatunk, amelyben egy csodálatos szigeten róhatjuk az aszfaltot szuperautókkal a világ neves autógyártóitól. Ismét lesz többjátékos mód is, tehát versenyezhetünk egymással, vagy csak vagánykodhatunk egymásnak a jobbnál-jobb versenyautókkal. Jarniou még hozzátette a videóban, hogy a szintén általuk fejlesztett V-Rally 4 és WRC 8 fizikáját használjak majd (melyet hallva szerintem V fogja a fejét, mert a V-Rally 4 minden volt, csak jó játék nem.) A fejlesztők büszkék rá, hogy a motornak köszönhetően nagyon különböző vezetési kondíciókat tudnak megalkotni, legyen szó akár az aszfalton, vagy a kavicsos talajon való vezetésről. (És talán itt jön be majd a képbe a PlayStation 5 DualSense kontrollerje, amely ezeket a különbségeket érzékeltetni is tudja.)

Jarniou még azt is kiemelte, hogy az avatarunkat sokféle módon alakíthatjuk: különféle ruhákkal, és egyéb külsőségekkel.

A játék realizmusát még az is növeli, hogy a szigetet 1:1 arányban dolgozták ki, amely szerintük fontos aspektusa a játék realizmusának. Ez azt is jelenti, hogy bármit, amit látsz a játékban, azt „meglátogathatod”.

Jarniou végül teátrálisan felvezette, hogy még nem árulhatja el a Test Drive Unlimited Solar Crown megjelenését, mert „rengeteg időt akarnak eltölteni annak tökéletesítésével”. Az sem világos még, hogy milyen platformokra jelenik meg, bár az több mint valószínű, hogy korábbi multiplatform részekhez hasonlóan ez is a PC/PS5/Xbox Series X triumvirátuson teszi majd tiszteletét. Az első Test Drive Unlimited 2006-ban jelent meg Xbox 360-ra, azták egy évvel később PS2-re, PSP-re és PC-re is. A folytatás 2011-ben debütált PC-re, Xbox 360-ra és PS3-ra.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu