Az új Scarface-film rendezője időszerűnek érzi a remake-et

MOZI HÍREK – Luca Guadigno úgy gondolja, hogy az ő Scarface verziója is megáll majd a korábbi két verzió mellett.

Van egy régi mondás, amely szerint, ha egy történetet érdemes elmesélni egyszer, akkor azt másodszor is érdemes. Ez talán Hollywood mottója is lehetne, hiszen a filmipar álomgyára regények, képregények, videojátékok mellett már elkészült, többé-kevésbé régebbi filmeket is nagyon szívesen „újrahasznosít”. Erre paradox módon éppen Luca Guadignino világított rá, aki olyan remake-ek rendezője, mint a Suspiria című horror és a The Bigger Splash, amely az 1969-es, francia Alain Delon-klasszikus, Az úszómedence „újragondolása”. Most ő rendezi majd a ’83-as Brian de Palma legenda, A sebhelyes arcú (Scarface) remake-jét is. A rendező ezeket a gondolatokat osztotta meg a Variety-nek.

„Az emberek azt állítják, hogy csak remake-eket készítek, de az igazság az, hogy a filmvilág a létezése óta remake-eli magát. És ez nem amiatt van, mert lusták a filmkészítők eredeti történeteket kitalálni. Ez arról szól, hogy bizonyos történetek mit tudnak elmesélni a korunkról.”

Amikor az emberek a Scarface címet meghallják, mindenkinek az 1983-as Al Pacino-film ugrik be, amelyben egy kubai menekültet, Tony Montanát alakította, akinek a véres felemelkedése az alvilág és a drogkereskedelem élére igazi popkulturális legendává vált.

Ugyanakkor azt sokan elfelejtik, hogy ez a film is egy remake volt, méghozzá az 1932-es, azonos című filmmé, amelyet egy 1930-as regényből adaptáltak. Szóval Tony Montana történetét már újra és újra elmesélték. Guadignino számára egy újabb filmes adaptáció akkor lehet jó, ha jól mesélik el a sztorit.

„Az első Scarface film, amelyet Howard Hawks rendezett az alkoholtilalom korszakából való. Ötven évvel később Brian de Palma és Oliver Stone (a forgatókönyvíró – a szerk.) a saját verziójukat készítették el, amely teljes mértékben különbözik az eredeti filmtől. Ugyanakkor mind a kettő megállhatna egy polcon, mint egy gyönyörű szobor. Reméljük, hogy a miénk, 45 évvel később ugyanolyan remek elemzése lesz egy olyan karakternek, aki rendkívül ambiciózus, de végletekben gondolkozik. Úgy gondolom, hogy az én verzióm is időtálló lesz.”

A Scarface újragondolása épp oly hosszú és nehéz küzdelem, mint Tony Montana saját bűnhálózatának kiépítése – és még persze messze nincs vége. Eredetileg például úgy volt, hogy a Zsivány Egyes – Egy Star Wars történet és a Narcos főszereplője, Diego Luna alakítja majd az új Tony Monatanát, de végül oly mértékben elhúzódott a film előprodukciós fázisa, hogy Luna kénytelen volt kilépni. Egyelőre még nem világos, ki alakítja majd Tony Montana legendás szerepét, illetve, hogy a filmet mikor kezdik egyáltalán forgatni.

Akinek egyébként kedve támadna a Scarface világát játék formájában is kipróbálni, az ezzel a 2006-os, GTA-szerű játékkal megteheti.

Forrás: Variety

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu