Szputnyik: kemény horrort ígér a „szovjet Alien-történet” [VIDEO]

MOZI HÍREK – Az IFC egy új trailert mutatott be a Szputnyik című orosz sci-fi horrorfilmjükhöz, amely egy Ridley Scott és John Carpenter stílusában készült alkotás, csak éppen a Szovjetunió sötét korszakában.

A Szputnyik trailere elég komolyan idézi a legelső és legjobb Alien-filmet, Ridley Scott klasszikus alkotását. Egor Abramenko horrorfilmje mégis azt ígéri, hogy igazi „vérfrissülés” lesz a világűrben játszódó, szörnyes horrorfilm műfajának, például azzal is, hogy a remeknek tűnő stílusa mellett „masszív és kemény vérengzés” lesz benne. Bár a trailer titokban tartja a film legnagyobb titkait, de azért épp eleget mutat belőle ahhoz, hogy világos legyen, hogy nagy eséllyel nem fognak kispályázni a horrorelemek tobzódásában és a félelemkeltésben.

A trailer mellé kaptunk egy hivatalos posztert is a filmről, amelyen egy asztronauta mögött láthatjuk egy szörny homályos alakját, ezzel a szöveggel:

„Az egyetlen túlélő, aki visszatért, nem jött vissza egyedül.”

Egor Abramenkónak ez az első komolyabb filmje, korábban rövidfilmeket készített. Így kommentálta sci-fi horrorfilmjét.

„Imádom a szörnyeket és mindig is el akartam készíteni a saját szörnyfilmemet. Öt évvel ezelőtt jött az ötlet: egy űrparazita, amely az emberi testben él és fokozatosan elpusztítja azt. Itt, Oroszországban ez még újdonságnak számít. Rájöttem arra is, hogy a szovjet korszak kiváló a szörnyek szerepeltetéséhez.”

És hogy miről szól a sztori? A Szputnyik 1983-ban játszódik és egyik főszereplője egy fiatal doktornő, Tatyana Jurievna, aki az ellentmondásos metódusai miatt közel jár hozzá, hogy elveszítse az orvosi licencét. Kap egy utolsó esélyt, hogy megmentse a karrierjét, feltéve, ha a hadsereg egy titkos projektjében részt vesz. Egy kutatóbázisra viszik, ahol egy nagyon különleges esetet kell tanulmányoznia: Konstantin Szergejevicsét, aki túlélt egy furcsa űrbéli incidenst, ugyanakkor elég „érdekes” állapotban tért vissza a Földre: egy olyan lény él benne, aki csak éjjelente jön elő. A hadseregnek (nem meglepő módon…) elég aljas céljai vannak a lénnyel, Tatyana viszont meg akarja menteni Konsztantint.

A film női főszereplője a szépséges orosz színésznő, Oksana Akinshina, aki már hollywoodi produkciókban is szerepelt, többek között a A Bourne-csapdában is, bár nagyobb szerepeket még nem kapott. Konsztantint Pyotr Fyodorov alakítja, akit leginkább a 2016-os The Duelist című orosz kalandfilm főszereplőjeként ismerhettünk meg, de szerepelt a 2013-as Sztálingrádban is.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu