Meghalt Leslie Hamilton Freas, Linda Hamilton ikertestvére, a Terminator 2-ben is szerepelt

MOZI HÍREK – Linda Hamilton ikertestvére, a 63 Leslie Hamilton Freas pár jelenet erejéig ikertestvére mellett is szerepelt a T-1000 folyékony fém Terminátor szerepében.

Ismeretlen körülmények között hunyt el Leslie Hamilton Freas, Linda Hamilton ikertestvére és (egypetéjű ikerként) szakasztott mása, aki pár jelenet erejéig annak idején a Terminator 2-ben is szerepelt. Már múlt héttel ezelőtt, augusztus 22-én elhunyt, de a halálhíre csak most került nyilvánosságra. Egyelőre semmilyen információ sincs arra nézve, hogy mi lehetett a halál oka.

Leslie Hamilton Freas egypetéjű ikertestvérével ellentétben – pár rövid Terminator 2-es jelenetet leszámítva (mely közül az egyiket végül kivágták – nem lépett színészi pályára, hanem nővérként dolgozott kórházakban. A vele leforgatott Terminator 2-es jelenetek közül pusztán az egyik kerül be végül a filmbe: az a jelenet, ahol a T-1000 folyékony robot cyborg úgy alakul át, hogy Sarah Conner külsejét veszi fel és a két testvér egy rövid ideig együtt látható a filmvásznon. Ezt a „filmes trükköt” CGI nélkül oldották meg, amely 1992-ben még nem volt a csúcson.

A hardcore rajongók azt is tudják, hogy Leslie Hamilton Freas egy olyan jelenetben is részt vett, amelyet végül kivágtak a végső verzióból és ahol Sarah és John Connor a T-800-as android CPU-ját átprogramozzák. Leslie a valódi Arnold Schwarzenegger színész mellett állt ebben a jelenetben, miközben az ikertestvérét egy tükörképben láthatjuk, amint éppen egy teljes életnagyságú Schwarzenegger bábut tart a kezében, amelyet Stan Winston trükkmesterei készítettek. A jelenetben Leslie ikertestvére, Sarah mozdulatait másolta le egy-az-egyben, amelyet a néző egy tükörben láthatott, tehát ez nem semmi teljesítmény volt az ikertestvérek és a rendező részéről egyaránt. Sajnos ez a jelenet végül valamiért a végső vágásba nem kerül be, pedig James Cameron rengetegszer büszkén felemlegette.

Végül a legérdekesebb jelenet, amelyet nem Linda Hamiltonnal vettek fel, az az ikonikus epilógus, ahol Sarah Conner a játszótéren saját magát látja az atomrobbanás alatt. Ha hihetni lehet a Moviewebnek, ezt a jelenetet már teljes egészében Leslie Hamilton Freas-szal vették fel (hiába látszódnak pár képsor erejéig ketten is a filmvásznon) ugyanis Linda Hamilton nem sokkal előtte megsérült egy másik jelenet során, ahol örökre halláskárosult lett a fél fülére, miután elsütött egy puskát a liftben védőfelszerelés nélkül.

Leslie Hamilton Freas (akit a Terminator 2 forgatása alatt Leslie Hamilton Gearrennek hívtak) soha semmilyen más filmben sem szerepelt, pedig igencsak fontos munkát vállalt Cameron ikonikus sci-fijében.

Leslie és Linda Hamilton 1956-ban születtek Salisbury-ben. Egy iskolába jártak, de később elváltak útjaik, amikor Linda színésznő lett, Leslie pedig orvosi pályára lépett. Mindketten akkor veszítették el apjukat, autóbalesetben, amikor még csak öt évesek voltak. Linda Hamiltonnak van egy idősebb nővére és egy fiatalabb bátyja is.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu