Gotham Knights: élő környezet a WB Montreal játékában

A Warner Bros. Montreal játékát végre bejelentették két hete – és egyre többet hallunk róla.

Nem Arkham-játékot fejleszt a Warner quebec-i stúdiója (holott legutóbb, 2013-ban tőlük pont a Batman: Arkham Origins-t láthattuk), aminek erősen bizonygatnia kell a rajongóknak, hogy nem, nem fognak egy tipikus élő szolgáltatásos modellt használni, de ha majd szépen bejelentik a kötelező internetkapcsolatot (ami PC-n nagy eséllyel a Denuvo DRM miatt kelleni fog…), dobhatják is a kukába azt, amit idáig erről mondtak.

A PlayStation Blogon több újdonságot olvashatunk a Gotham Knightsról. Eszerint Gotham nagyobb és összetettebb lesz – a megaváros (Budapest hozzá képest egy kisfalu, de Metropolis lepipálná…) öt, egymástól erősen megkülönböztethető kerülettel fog rendelkezni. A filmekből és képregényekből több területet is felismerhetnek a rajongók, és a valósak is élők lesznek, már amennyire a „napirend követése” azzá teszi őket. Miattuk pedig lehet, hogy itt-ott a terveinken változtatni kell. Mire is kell gondolni? Például a forgalmi dugókra, ami miatt a közlekedés az úton nem lesz olyan egyszerű, max. nyomhatjuk a dudát eszetlenül, és azért meg jöhet a bírság. Ez pedig önmagában is nagy eltérés az eddigi nyílt világú Arkham-kalandoktól, ugyanis azokban nem voltak városlakó NPC-k, így egyfajta steril élményben lehetett részünk.

A négy lovagnak (angol nevet használunk mindenkinél, így nincs baj a lokalizációból: Nightwing, Robin, Batgirl, Red Hood) nem lesznek olyan látványos képességei, mint a Marvel’s Avengers szereplőinek (nekik ehelyett bugok és glitchek járnak). Red Hood közelharcban is jó, de számára a fegyveres harcok a legjobbak. Nightwing akrobatikus mozgásával kicsit túlzásba vittnek tűnik majd a bunyó. Robin a lopakodást kedveli, és igyekszik ellenfeleinek negatív hatásokat okozni (pl. megvakítani őket ideiglenesen), hogy ezzel előnyhöz juthasson. Batgirl pedig a közelharcos megközelítést a kitartással kombinálja, és a hackelés révén a környezetét is az ellenfelei legyőzésére használhatja.

A történetben Batman szövetségesei a Court of Owls-ot próbálja lebuktatni és legyőzni, de nekünk is lesznek ellenfeleink (pl. Mr. Freeze) a Villain Crimes küldetésekben. Nyomozni is kell, hogy a rosszfiúkat dutyiba küldhessük. Ennyit a rosszfiúkról: a montreali stúdió ezen felül annyit mondott csak, hogy újragondolja őket, legyen szó régiekről, újakról, vagy „ősiekről”.

A Gotham Knights valamikor jövőre rajtol el PlayStation 5-ön, Xbox Series X-en, PC-n, PlayStation 4-en, és Xbox One-on.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu