Új PC-s kiadást kaphat az első két Metal Gear Solid?

Több játék esetében is joggal gyaníthatunk egy PC-s (újra)kiadást.

A tajvani digitális játékbesoroló bizottság értékelte a Metal Geart, a Metal Gear Solidot, a Metal Gear Solid 2: Substance-et, illetve a Konami Collector’s Series: Castlevania and Contrát PC-re.

A Metal Gear először az MSX-re jelent meg 1987-ben, a Metal Gear Solid a PS1 egyik klasszikusa lett az 1998 szeptemberi rajt után (PC-re is ellátogatott 2000-ben), a Metal Gear Solid 2: Substance (ami 2002 novemberében Xboxra, 2002 decemberében PS2-re, majd 2003 márciuásban PC-re is kijött) pedig a Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty (2001 novemberében jelent meg PlayStation 2-re) kibővített, frissített verziója volt. A PC-re pedig 2002 novemberében megjelent Konami Collector’s Series: Castlevania and Contra valamelyest redundáns lett, ugyanis a Castlevania Anniversary Collectionben és a Contra Anniversary Collectionben feltűnt már több játék is a listáról (ugyanis a pakkban öt címet találhatunk: Castlevania, Castlevania II Simon’s Quest, Castlevania III Dracula’s Curse, Contra, illetve Super C).

A besorolás annyira komoly, hogy a játékokból egy-egy kép (többnyire a főcímképernyő) is megtalálható a távol-keleti bizottság weboldalán (ezeket beraktuk néhány bekezdéssel lejjebb). Az a furcsa itt, hogy a Metal Gear 2: Solid Snake (MSX2, 1990 júliusában jött ki rá) nincs közöttük, pedig az is Hideo Kojima szüleménye, és az is fontos része a sorozat történetének. De a Konamiról beszélünk, csináltak ők már egy-két érthetetlen döntést (pl. a Silent Hill HD Collectionbe berakták a Silent Hill második és harmadik részét, és annyival elintézték). Elgondolkodhattak volna mondjuk a Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots PC-s kiadásán is – de nem, a 2008 júniusában megjelent PlayStation 3-exkluzív továbbra is marad a PS3-on.

Még nincs hivatalos bejelentés. Lehet, hogy a Konami a Tokyo Game Show közvetítésén fogja megejteni ezt. Csak aztán nehogy csak a Távol-Keleten legyen elérhető ez a sok PC-s port.

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu