Több régebbi Konami-játék is felbukkant a GOG-on!

A Konami terve lelepleződött, de… ennél azért többre számíthatnánk.

Néhány napja írtunk arról, hogy a Metal Gear, Metal Gear Solid, Metal Gear Solid 2: Substance, és a Konami Collector’s Series: Castlevania and Contra játékokat értékeltették a tajvani korhatár-besoroló bizottsággal. Most már tudjuk, hogy miért – a japán kiadó a GOG-on kiadta ezeket, de nem sokat szöszöltek ezekkel.

A Metal Gear-ben (6 euró – kb. 2160 forint) Solid Snake célja a dél-afrikai Outer Haven szigetén a Metal Gear nevű szuperfegyver hatástalanítása. Azért ez egy picit meredek ár ezért a játékért, és akkor gondoljunk bele, hogy a Metal Gear 2: Solid Snake nincs ott – ha a teljességre törekednek, akkor ezt is behozhatták volna. A Metal Gear Solid (10 euró – kb. 3600 forint) a PS1 egyik örök klasszikusa lett, de a Konami jó másfél évvel az ottani megjelenés után PC-re is kihozta jobb grafikával, több funkcióval és új játékmódokkal (pl. a VR Missions küldetéslemezt is beleépítették, belső nézetben is játszhatunk, és több kontrollert támogat a játék, nem beszélve a könnyebb gyorsmentésről).

A Metal Gear Solid 2: Substance is 10 eurós. Itt Solid Snake visszatér új játékmódokkal, rejtett karakterekkel és több történetszállal. Titkos fegyvertechnológiát szállítottak el egy ismeretlen helyre, és most megint meg kell találni a Metal Gear-eket, mielőtt rossz kezekbe jutnának (aminek köszönhetően tömegpusztítás következne be). Persze a hivatalos jellemzés itt kicsit ferdít: Raiden nagyobb szerepet kap a történetben. 350 VR-küldetés, 150, csak a Substance (bővített) verzióban elérhető alternatív küldetés, öt új Snake-sztori, továbbá Casting Theater és Boss Survival mód (ezek is csak a Substance verzióban vannak), A lopakodás során álruhát is használhatunk, vagy kapaszkodhatunk, hogy ne vegyenek észre. Interaktív környezet (ha a lövedékek átütik a csöveket, abból gőz jön ki, nedves cipők lábonyomokat hagyna, a füsttel pedig a lézersugarakat is fel lehet fedezni). A soundtrackért Harry Gregson-Williams (Armageddon, A szikla) felelt.

A Konami Collector’s Series: Castlevania and Contra 6 euróért öt játékot tartalmaz (Castlevania, Castlevania II: Simon’s Quest, Castlevania III: Dracula’s Curse, Contra, Super C). Ezekben bármikor menthetünk; a Contra első két része az oldalnézetes run’n’gun játékok úttörőinek tekinthetőek, a Castlevania pedig három nehéz, de szórakoztató platformert kínál. (Ezeket akár emulálni is lehetne… és valószínűleg a kollekció is ezt teszi.)

Vajon ezek után mi a helyzet a Metal Gear Solid PlayStation 5-ös remake-jével? (Erről pletyka szintjén már írtunk.) A Suikodent miért hanyagolja a Konami?

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu