Spider-Man Remastered: furcsa magyarázat, hogy miért cserélték le Peter Parker arcmodelljét

Tegnap írtunk arról az igencsak… elképesztő hírről, a 2018-as Marvel’s Spider-Man főszereplőjének arcát teljes egészében lecserélik a PlayStation 5-re érkező Remastered verzióban. Ahogy az várható volt, ez nem kevés rajongó akadt ki, méghozzá oly mértékben, hogy a játékot fejlesztő Insomniac vezetősége úgy gondolta, muszáj valamit reagálniuk a reakciókra.

Maga Brian Intihar, a stúdió kreatív rendezője írt arról Twitteren, hogy teljesen megértik a változtatásra adott reakciókat, sőt, valójában nekik is meg maguknak is hozzá kell szokniuk az új Peterhez. Viszont, ahogy arról már korábban írtak, mindenképpen szem előtt kell tartanuk a PlayStation-féle Spider-Man franchise jövőjét, így, ahogy közelednek a PlayStation 5 megjelenése felé, nyilvánvalóvá vált, hogy „hihetőbben külsejű” karakterekre van szükség, így „jobban megfelelő arcot” kellett találniuk Yuri Lowenthal szinkronszínészhez (akinek hangján Parker megszólalt a játékban). Ugyanakkor azt is hozzátették, hogy ezt a döntést nem hozták meg könnyű szívvel, továbbá, hogy a közönség reakcióját figyelembe véve próbálják minél inkább jobbá tenni a játékot.

Yuri Lowenthal mókásan úgy reagált a hírre Twitteren, hogy mindez a „hülye arccsontjaim hibája”. Úgyhogy arra kér minket, hogy hibáztassuk a helyzetért a csontjait. Az eredeti játékban egyébként John Bubniak volt Peter Parker modellje, a Remasteredben viszont már Ben Jordanra változtattak és számára jutott ez a nemes feladat.

A rajongók közül sokan azt reagálták, hogy szerintük egyébként mind erre azért volt szükség, mert Ben Jordan feltűnően hasonlít az MCU filmekben Peter Parkert megszemélyesítő Tom Hollandra, mely hasonlóságot a játékban még inkább kihangsúlyozták. Felmerül a kérdés, hogy akkor ennyi erővel miért nem magát Tom Hollandot kérték fel, amelyre a válasz a filmszínész elfoglaltsága, hajlandósága, vagy egyszerűen csak a vélhetően magas ára lehetett.

A Spider-Man Remastered további sajátossága, hogy a meglévő PS4-es játékunkat még csak nem is frissíthetjük fel vele (még pénzért sem) pusztán úgy kaphatjuk meg, ha a Miles Morales drágábbik változatát megvásároljuk PlayStation 5-re a konzol megjelenésének a napján, november 19-én. Ráadásul még a PS4-es Spider-Man mentéseinket sem tudjuk importálni, szóval aki azt tervezte, hogy majd PS5-ön fejezi be a játékot, az most erről a megoldásról lemondhat.

Érdekes kérdés, hogy a PS4-ről PS5-re vonatkozó grafikai frissítéseket hogyan kezeli majd a jövőben a Sony a régi, illetve az újabb játékok esetében. Mint ismeretes, a régebbi Microsoft Xbox játékoknál már az Xbox One X-nél is teljesen ingyen kapott rengeteg régi játék esetenként 4K/HDR grafikai tuningot és nagyjából hasonló lesz a helyzet az Xbox Series X-nél is és az Xbos Series S-nél, csak ezeknél a konzoloknál további ingyenes grafikai frissítéseket (ray tracing és magasabb fps) kapnak a régi címek.

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu