Sea of Thieves: a Twitch-közvetítők panaszkodnak, a Rare büntet

A Rare odavágott a játékukat hirdető közvetítőknek, amire többen is távoztak a cég partneri programjából.

A Kotaku arról ír, hogy néhány Twitch-közvetítő a játék fejlesztőit szörnyeknek hívta, mert hónapokon át figyelmen kívül hagyták a zaklatást, amit más streamelőktől (itt most nem a Google Stadiás streamelésre kell gondolni, ezt itt tisztázzuk…) kaptak, erre pedig a Rare kirúgta őket a partnerprogramból.

Júliusban a Rocco néven Twitchen futó, Sea of Thieves-ező bábfigura mögött álló pár egy Twitlongerben részletezte a nőgyűlölő zaklatást, amit hat hónapon át kaptak a nyakukba, és meg is nevezték, hogy lényegében egy másik Sea of Thieves-közvetítőtől és annak közösségétől származott az egész, és az egészet a Rare ignorálta. A cég pár fiókot felfüggesztett, amire több tengeri kalózkodást streamelő játékos ráugrott a párosra, amire így még több zaklatás hárult, de emellett többen is fenyegetőleg felhívták őket és munkaadójukat, ráadásul a magánadataikat is kiszivárogtatták.

A Kotaku szerint végül értesítették a rendőrséget, majd Joe Nate-nek, illetve Jon McFarlane-nek (előbbi a játék felelős producere, utóbbi pedig a videós és alkotói kapcsolattartó volna) küldtek néhány üzenetet, szörnynek nevezve őket, mert hagyták, hogy idáig fajuljon az ügy. Azt mondták, hogy a Rare kirúgta őket a partnerprogramból, amiben a Sea of Thieves szellemét felkaroló, ismertebb Twitch-streamereknek ad több bónuszt (reipcuccokat, játékbeli pénznemet, és kollaborációs lehetőségeket, hogy más, hozzájuk hasonló játékossal közösen hozzanak létre valamit).

Rocco alkotóinak kipenderítése után több partner is megelégelte ezt, így például Jason Sulli, Carrillo és Gullible Gambit (nem biztos, hogy bármelyikük nagyobb szinten ismert errefelé) is kilépett, mivel ők szimpatizáltak Rocco alkotóival. A Rare erre azt mondta a Kotakunak, hogy már változtattak a partner programjukon, hogy pozitív és befogadó tér maradjon, és szorosan együttműködik a partnerekkel ennek fenntartása érdekében. Ezt mi meg úgy szoktuk hívni, hogy PR-szöveg.

A Kotaku pedig még hozzátette, hogy jelenlegi és ex-Rare-alkalmazottakat is lebeszéltek arról, hogy nyilvánosan erről beszéljenek, mert a Rare bosszút állhat rajtuk. Akik megszólaltak, akár az állásukat is elveszíthetik, vagy legalábbis elhidegült a kapcsolatuk még azokkal is a stúdióban, akikkel addig jóban voltak…

Forrás: Gamesindustry

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu