League of Legends: róla mintázta a Riot Seraphine karakterét?

Egy Stephanie nevű hölgy azt állítja, hogy a Riot belőle formálta meg a sokak által csak LoL-ként nevezett játékban Seraphine-t.

Stephanie (akinek a nevét a PCGamer és a Riot sem közli teljesen) 2019-ben rövid ideig párkapcsolatban volt egy Riot-alkalmazottal, és szerinte ő tőle „kölcsönözte” Seraphine kinézetét. A Riot ezt tagadja: a kínai Tencent által birtokolt cég szerint saját alkotásról van szó, és szerintük az érintett alkalmazott több mint egy éve már távozott tőlük, továbbá olyan osztályon dolgozott, ahol a kreatív tervezési folyamatba semminemű beleszólásra nem volt lehetőség.

A Mediumon Stephanie közzétett egy képet, amin Johnnal beszél (ez a név az ex-Riotos személy álneve). Kétszer találkoztak személyesen, ezen kívül pedig 2019-ben három hónapon át kommunikáltak írásban, és főleg a League of Legendsről beszéltek (meg azzal játszottak). Eközben John felhozta Stephanie kedvenc LoL-karakterét, Ahrit, és néhány hozzá kapcsolatos skint, amit ő ihletett. Ekkor Stephanie-t elvitte egy Riot-túrára a stúdióban, majd az ottani illusztrátoroktól átnyújtotta az Ahri-féle artworköt, ami szerinte furcsa volt, mert nemrég ismerkedtek csak meg. Hozzátette, hogy John arra utalt: ő is befolyásolhatja a projektet. A látogatás után nem sokkal viszont meghátrált, mert túl gyorsan haladt a kettejük közötti kapcsolat, amire John lezárta a dolgokat és letiltotta őt.

Szeptemberben eszébe jutott, hogy John azt mondta: egy KD/A meglepetés a születésnapján lesz felfedve. Ekkor Seraphine illusztrációját posztolták a karakter Twitterére (több karakternek van saját profilja) azzal a felkiáltással, hogy ő a KD/A-nak dolgozik. A rózsaszín hajú karakter pedig egy macskával pózol egy illusztráción, ami igencsak hasonló Stephanie fényképeihez, amiket ő Johnnak küldött tavaly, plusz az ő artworkjei is hasonlóak a rajzaihoz. Ha ez nem elég: a karakter Piltoverből és Zaunból érkezett, és ezek olyan régiók, amikről ő anno esszét írt. Ezt elküldte Johnnak, aki kiakasztotta a falára is.

Stephanie gusztustalannak tartja a helyzetet, és emiatt már nem is tud az egyik kedvenc játékával játszani, és szerinte borzasztó, hogy egy rá hasonlító karakter van a League of Legendsben, ami ezen felül több karakterisztikát is átemelt, és a név is majdnem megegyezik. Emiatt sok, számára ismeretlen ember üzen neki a hasonlóságok miatt, plusz már sok pornó(s kép) is készült róla.

Csakhogy október 29-én Jeevun Sidhu, a Riot egyik senior dizájnere egy fotót posztolt a partneréről (Riot Whiskies néven fut online, és ő is ott dolgozik), aki Seraphine személyiségét inspirálta. Az ő haja is rózsaszín, és ő szeptember 28-á egy összehasonlító képen Seraphine-ként posztolt. Erre Stephanie azt mondta, hogy ezt elismeri, de szerinte rá is épült Seraphine karaktere, illetve ez a helyzet szembe megy a Riot állításával (Seraphine nem épül egy személyre sem).

Brian Kalt, a Michigan állami egyetem professzora a PC Gamernek azt mondta, hogy a nyilvánossághoz való jog sérülhet itt, amit a hasonlóság felhasználásaként is lehet nevezni: ez megvédi a nevünket vagy kinézetünket a jogosulatlan betolakodástól vagy kihasználástól. Kalt szerint akár nyerhet is egy pert, de számára nem tiszta, hogy milyen károkról lehet szó, és nem lehet dollárban kifejezni, hogy a dühe mennyit is ér – nem tekinti egy millió dolláros érzésbeli zavarnak az ügyet (és nem egy celebről van szó). És az ex-Riotos azt mondta, hogy akár fel is használhatja Stephanie „elemeit” a játékban egyfajta romantikus gesztusként, de lehet véletlen is.

Mindenesetre az összehasonlító képek sokat mondanak.

Forrás: PCGamer

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu