Control: Ultimate Edition: mikor érkezik a next-gen frissítés? [VIDEO]

A finn Remedy Entertainment jól döntött, hogy nem húzta ki a boltokba minél hamarabb Jesse Faden történetének következő generációs frissítését.

Igaz, a Control: Ultimate Edition esetében is eredetileg arról volt szó, hogy 2020 végén megkapja a PlayStation 5 és az Xbox Series, de aztán a finn csapat inkább okosan kitolta 2021-re, de eddig nem tudtuk pontosan, hogy mikor is számíthatunk a frissítésre (ami amúgy a PlayStation 4-eseknek és Xbox One-osoknak további költségekkel jár, mert ha az alapjáték mellé megvették a season passt, nem jogosultak az ingyenes frissítésre…).

Most viszont a Remedy Entertainment és a kiadó 505 Games bejelentette, hogy mikortól lesz kapható digitálisan, majd később lemezes kiadásban is a Control: Ultimate Edition. (Ilyen eltérést korábban már láthattunk a Devil May Cry 5 Special Edition esetében is.) Szóval először a digitális változatot keressük a PlayStation Store-on és a Microsoft Store-on február másodikától. Egy hónappal később, március másodikán pedig a bolti, lemezes verzió is megérkezik PlayStation 5-re és Xbox Seriesre. Addigra talán lenyugszanak a kedélyek a Cyberpunk 2077 előtt, és ezért is tűnik jó ötletnek kivárni – így a finn csapat talán kellően összerakott verziót adhat ki a kezei közül.

Egy teaser trailert is publikáltak a játékból, hogy ne csak két dátummal szúrják ki a szemünket. Ebben megfigyelhetünk két grafikai opciót. A Performance Mode értelemszerűen a minél erősebb frame rate-et preferálja, így az másodpercenként hatvan képkockára törekszik majd, míg a Graphics Mode 30 FPS-re limitálja magát, de cserébe a sugárkövetést (ray tracinget) is alkalmazni fogja. Úgyhogy a szokásos felállásra készülhetünk – és ha ez bevált más játékoknak is, akkor miért kísérletezzen pont itt a Remedy? (Sam Lake, Max Payne arca és a stúdió vezető írója megteheti ezt a következő alkotásaiban…)

Úgyhogy a next-gen konzollal rendelkezőknek még jó másfél hónapot kell várniuk… vagy két és felet, ha lemezes verziót szeretnének a Control következő generációs verziójából.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu