Cyberpunk 2077: polgári peres eljárások, glitch az elmentésekben is

A CD Projekt még bajban lehet a Cyberpunk 2077 miatt.

A GOG-on olvashatjuk a Cyberpunk 2077 egyik legújabb glitchét, ami az elmentéseket vágja tönkre. Röviden: ha nyolc megabájtnál nagyobb méretű, akkor véglegesen korrumpálva lesznek, és így használhatatlanná válnak. A lengyelek is írják, hogy ebben az esetben az elmentéstől búcsút kell vennünk, így egy másik elmentést kell használnunk, amiben figyelnünk kell a tárgyaink és a kraftoláshoz szánt anyagok mennyiségére, és ha a tárgyak többszörösét lehetővé tevő glitchet használtunk, akkor azt az elmentést ne használjuk. Az elmentés mérete nőhet egy jövőbeli patchben, de a korrupt, használhatatlan verziók így sem fognak működni. A baj az, hogy a tárgyaktól nem tudunk megszabadulni: véglegesen megnő az elmentésünk mérete.

Már a New York Times is katasztrófának nevezi a Cyberpunk 2077 történetét, és még azt is megemlíti az oldal, hogy a varsói ügyvédek és befektetők erősen fontolgatnak egy polgári peres eljárást a CD Projekt RED (CDPR) ellen. Ez amúgy egy hivatkozás Mikołaj Orzechowski posztjára – ez az ügyvéd a CDPR egyik befektetője, és a posztja szerint a peren azért gondolkodik, mert a lengyel cég hasznot húzott a játék félkésznek tűnő állapotából. És nincs egyedül: a Wolf Haldenstein Alder Freeman & Herz LLP, egy new york-i jogi cég is bejelentette, hogy a CDPR ellen vizsgálódnak egy polgári peres eljárása érdekében, és a veszteséges befektetőknek javasolják, hogy keressék fel őket.

Ennek ellenére a Niko Partners szerint a Cyberpunk 2077 remek rajtot vett Kínában, holott a CDPR játéka hivatalosan nem is jelent meg az országban (viszont pl. a Steam révén így is hozzá tudnak férni a belső nézetes RPG-hez, ami az országban a hét legjobban fogyó játéka lett a Valve platformján). Az elemző cég China Games Streaming Tracker oldalán olvashatjuk, hogy több mint 7500-an közvetítették december 10-én a Cyberpunk 2077-et az ottani platformokon (Bilibili, Huya, DouYu).

Több mint 19 millióan nézték a közvetítéseket, és az ottani Twitter-helyettesítő Weibón is sok mém bukkant fel arról, hogy a dolgozók szabadnapot vesznek ki, hogy a CDPR játékával töltsék az időt. (Ezt be is ismerte a kínai PeroPero Games is, akik a Muse Dash-t  fejlesztették.) Úgyhogy megtérült a lengyeleknek a kínai lokalizáció költsége: több mint 150 szinkronszínész több mint százezer sort fordított le tízezer munkaóra alatt.

Közben megjelent a Cyberpunk 2077 1.05-ös patche is, ami a GOG tweetje szerint 9 GB-os PC-n (Steamen elvileg kisebb, 4; PlayStation 4-en 17,5), de sok fájlt megváltoztat, így a GOG Galaxy-n ezért 70 GB helyet igényel a frissítés. Ez bizony kikapcsolta a debug parancssort (debug console), így csalni sem lehet (a lengyelek szerint így megakadályoznak olyan funkciókat, amik kiakasztják a játékot, vagy letiltanak néhány küldetést), de több AMD-s processzor cserébe képes mindegyik magját kihasználni. Így kevesebb T-pózolás lehet (Suspected Organized Crime Activity: Just Say No, Gig: Hot Merchandise küldetésekben), a Braindance után most már nem ragadunk külső nézetben, fejetlenül (erről tegnap videó is volt), a képen nem látható robbanásoknak hangja van, és ez csak néhány példa a hibajavításokra.

De ennek a történetnek itt még nincs vége.

Forrás: DualShockers, PCGamer, PCGamer, WCCFTech, Twitter

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu